Gå til sidens hovedinnhold

Norges regjering dreper idrettsgleden | Jan Olav Knutsen

– Hva er det vi har skjønt i Norge som ikke resten av verden har forstått, spør Jan Olav Knutsen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge får ikke arrangere World Cup på ski denne våren. Det gis ikke unntak fra innreiseforbudet, og Skiforbundet ser seg nødt til å kansellere. Utøvere fortviler – de hadde gledet seg til sesongavslutning på hjemmebane.

Lokale utendørsarrangement for barn og unge kan ikke arrangeres i Norge.

Et mesterskap i håndball skulle arrangeres gjennom et delt ansvar mellom Norge og Danmark. Danmark måtte ta hele arrangementet.

Av UEFAs 55 medlemsland, fikk 54 av dem lov til å arrangere Nations League kamper, men ikke det 55. – Norge. Bent Høie ga NFF høylytt kjeft for å forsøke.

Hva har vi skjønt?

Hva er det vi har skjønt i Norge som ikke resten av verden har forstått? Både Sverige og Danmark. sammen med 11 andre europeiske nasjoner arrangerer World Cup ski konkurranser, og det er knapt smitte å spore under noen av disse.

Norske «kohorter» reiser rundt i Europa og føler seg trygge, men kan ikke komme hjem til Norge for da bærer det rett i karantene.

Den røde tråden i alt dette, er den norske regjeringens totale fravær av tillitt til våre idrettsorganer. De tror ikke det kan gjennomføres et arrangement med gode smittevernrutiner på plass. Hva er bakgrunnen for denne manglende tillit?

Er det erfaringen fra Holmenkollen 2020, hvor publikum reiste opp i skogene rundt Besserud, festet og moret seg siden de ikke fikk komme inn på selve arenaen?

Hvorfor greier Falun og Lahti det?

Det er vanskelig å se andre argumenter. Hvorfor greier Falun og Lahti dette uten problemer?

Abid Raja ble bedt om å begrunne avgjørelsen, og hadde kun ett argument: Hensynet til liv og helse må gå foran. Hva er det han sier – gjør ikke resten av Europa det? Ofrer de sine utsatte grupper for å kunne arrangere aktivitet for kontrollerbare kohorter?

Vi skal ikke gjøre som Donald Trump og be folket gå ut i gatene og ta idretten tilbake siden den er stjålet fra oss. Vi har den regjering vi fortjener.

Idrettsfiendtlig regjering

Men det kommer et valg til høsten, og undertegnede kommer i alle fall aldri heretter til å stemme på historiens mest idrettsfiendtlige regjering.

De får ta konsekvensen av sine handlinger uten riksrett.

Kommentarer til denne saken