Gå til sidens hovedinnhold

Noresund: Vekket nabo for å varsle om brann – måtte selv rekke ferge

Artikkelen er over 1 år gammel

En forbipasserende bilist ble vitne til en brann i Krødsherad tidlig fredag morgen. Etter å ha varslet brannvesenet, vekket han en nabo som igjen kunne dra opp og vekke huseier.

Klokken 04.22 fredag morgen melder politiet at alle nødetatene rykket ut til brann i en låve. I samme moment kunne de opplyse om at det ikke var dyr i låven, ei heller spredningsfare.

Halvannen time senere jobbes det fortsatt på stedet.

– Det brant ganske godt i låven. Brannvesenet holder fortsatt på, og det spørs om det ikke brenner ned, sier Marianne Mørch, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

LES OGSÅ: Ulykke på Jevnaker

Selve låven skal ligge på Svartekroken, ca. en mil fra Noresund sentrum, og befinne seg et stykke opp fra Rv. 7. Det var på denne veien en forbipasserende bilist ble klar over røyken. Han varslet brannvesenet først, så vekket han en nabo.

– Det var et stykke opp dette skjedde. Han som så det hadde ikke tid til å bli igjen, så da fikk han en annen i nærheten til å gå opp, sier Mørch.

Selve låven er noen meter unna bolighuset, men det var på dette tidspunktet usikkert om det brant i låve eller hus. Ifølge operasjonslederen trodde man først det dreide seg om et bolighus.

Saken fortsetter under bildet.

– Han skulle rekke en ferge, så han hadde ikke tid. Dermed måtte han overlate til nestemann, så han fikk vekket en som bor i nærheten, sier Mørch.

– Er det greit å gjøre når man ser en brann?

– Ja, her gjorde det ikke så mye. Det viktigste er å få varslet, så da fikk han sendt han andre opp.

Det viste seg også at brannen var i en låve, og ikke i bolighuset. I tillegg var det altså ingen dyr inne i låven. Den andre personen som ble vekket i denne saken var altså huseieren som ble vekket av han som ble vekket av den forbipasserende bilisten.

LES OGSÅ: Fyllekjører totalvraket parkert bil i boligfelt: – Et voldsomt smell

– Huseier sov og hadde ikke merket noen ting, sier Mørch.

Klokken sju fredag morgen er låven fullstendig nedbrent.

– Nå er det bare aske igjen. Dette var en gammel tømmerlåve som sto i full fyr da vi kom. Vår jobb ble å sørge for at brannen ikke spredde seg. Det ligger et bolighus i nærheten, og skogen er ganske nær, men vi hadde kontroll på det, sier Lars Moen, utrykningsleder i Krødsherad brannvesen.

To mann fra brannvesenet vil holde vakt på stedet utover formiddagen for å forhindre at brannen blusser opp igjen.

Kommentarer til denne saken