Leder av Norefjell Turforening, Nils-Ole Skaugen, forteller at de håper at både lokale og besøkende vil teste ut de nye løypene. Ikke minst at kvaliteten på skiløypene øker nå som turgåere uten ski på beina har fått en egen løype å benytte seg av.

– Dette er et tilbud for alle. Vi er forskjellige. Det er ikke alle som har ski eller som vil gå på ski. Så dette er for å gjøre det lettere for alle å komme seg ut og oppleve naturen, sier Skaugen til Bygdeposten.

Overalt hvor det er skiløyper, blir det ofte konflikter fordi noen går på beina i løypene og tråkker i stykker skisporene.

– Vi kan allerede se at det har bedret seg. Nå håper vi at alle blir fornøyde, sier Skaugen.

Trafikksikkerhetstiltak

I en pressemelding kommer det fram at tiltaket er et like viktig trafikksikkerhetstiltak slik at gående har et alternativ til bilveiene. Med høye brøytekanter er det ikke anbefalt å bruke de mest trafikkerte bilveiene på Norefjell for tiden.

Gåløypene er ei mil lange. De er tilrettelagt med skuter og kjøres opp til helger og ferier, men også etter snøfall for å pakke løypene.

Gunbjørn Kjernaas er den som har tatt initiativ til prosjektet, og det finansieres av midler fra Infrastrukturfondet sammen med Norefjell Turforening. To andre viktige faktorer for at prosjektet så dagens lys, var positive grunneiere og god støtte fra Krødsherad kommune.

LES OGSÅ: Norefjell-butikk rundet en milepæl: Omsatte for 3,2 millioner på én uke

Kampanje mot bikkjemøkk

Skaugen forteller om en nylig igangsatt kampanje mot bikkjemøkk, der det oppfordres til at turgåere har med seg leikespader for å kaste vekk møkk eller at skigåere bruker skituppen for å vippe ut møkka ut fra løypa. Samtidig understreker han at hunder selvsagt er velkomne i løypene deres.

– Det er bare å ta med hunden på tur i våre løyper, det er ikke noe problem. Siden vi ikke er noe glade i plastposer, vil vi helst at folk følger kampanjen vår med leikespader, sier Skaugen, som ønsker at alle ski- og turgåere tar ansvar for å holde løypa rein.

– Da blir situasjonen bra for alle, og vi ser allerede at dette funker, opplyser Skaugen fornøyd.

Han minner samtidig om at det er båndtvang hele året på Norefjell, og ber alle følge dette.

Sommertilbud

Etter enighet mellom Norefjell Turforening og grunneier, blir en sykkelløypa fra Norefjell til Tempelseter gjort ferdig.

– Vi er veldig glade for å få på plass dette. Det blir et skikkelig bra sommertilbud. Målet er å få løypa ferdig til sommerferien, sier lederen i turforeningen.