Gå til sidens hovedinnhold

Nora (19): – Ingen kan planlegge når de har en dårlig dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Nora Prøch Meier (19) er på kommunestyrelisten til Arbeiderpartiet i Hole, for hun så på det som en mulighet hun ikke ville gå glipp av. På fjerdeplass på lista håper hun at hun blir valgt til kommunestyret i Hole.

DE LOKALE UNGDOMS-KANDIDATENE

– Hvordan kom du på kommunestyrelisten til Arbeiderpartiet?

– Jeg har lenge vært aktiv i Ringerike og Hole AUF og engasjert meg lokalt. Derfor ble jeg spurt av Hole Arbeiderparti om jeg kunne tenke meg å stille til valg som deres ungdomskandidat. Det sa jeg selvfølgelig ja til! Så ble jeg og de andre kandidatene valgt av medlemmene i Hole Arbeiderparti.

– Hvorfor ville du?

– Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet fordi jeg vil være ungdommenes stemme i Hole. Jeg vil gjøre bygda til et bedre sted å bo for alle og vise at alle kan gjøre en forskjell. Å engasjere seg politisk er utrolig spennende og lærerikt, og å sitte i kommunestyret er en stor mulighet jeg ikke ville la gå fra meg. I tillegg er det viktig at vi unge bruker vår stemme og bestemmer over hvordan vi skal forme vår felles framtid.

– Håper du at du blir valgt til kommunestyret i Hole?

– Ja, selvfølgelig. Det har jeg veldig lyst til.

– Hvis du blir valgt til representant, hva vil du gjøre?

– Om jeg blir valgt inn vil jeg jobbe så godt jeg kan for å gjøre Hole til det beste stedet å vokse opp. Jeg brenner for en bedre skole, like muligheter for alle og å tale ungdommers sak. I et kommunestyret hvor flertallet er «hvite menn som pusher 50», vil jeg jobbe for å gjøre det lettere og bedre for oss unge. Jeg vil sette klima på dagsorden, sørge for at alle som vokser opp i Hole skal få de samme mulighetene og jobbe for å bedre ungdommers psykiske helse. Det skal ikke være størrelsen på lommeboka som avgjør hva barna gjør på fritiden, eller om de spiser lunsj på skolen eller ikke. Jeg ønsker et varmere samfunn med store muligheter og små forskjeller.

– Hvilke saker er dine hjertesaker?

– Mine hjertesaker er blant annet å ha en helsesykepleier på hver skole hver dag, fordi ingen elever kan planlegge når de har en dårlig dag. I tillegg bør helsesykepleier kunne henvise til psykolog og ha mulighet til å kontakte skolehelsetjenesten elektronisk. Jeg vil at Hole skal ha verdens beste skole. Jeg vil innføre gratis skolemat til alle elever hver dag, fordi det styrker fellesskapet og mette elever lærer mer. Jeg ønsker å bygge ut Hole ungdomsskole der kapasiteten er fullstendig sprengt. Og ikke minst, gratis SFO for alle førsteklassinger og etablere en elektronisk mobbeknapp for å varsle om mobbing. Jeg vil også bygge en ny flerbrukshall i Hole og ha et bedre kollektivtilbud i bygda.

– Hva kommer du til å drive med om du ikke blir valgt som representant?

– Om jeg ikke blir valgt inn i kommunestyret er planen å fortsette å studere Kriminologi på Universitetet i Oslo og drive politikk for AUF i Buskerud og etter hvert AUF i Viken.

– For alle som ikke vet, hva vil det si å være på kommunestyrelistene?

– Det å stå på liste til kommunestyret betyr at man stiller til valg. Man kan gi en stemme til partiet og man kan krysse av en person man vil gi en personstemme. Alle som står på lista kan komme inn i kommunestyret, hvor politikken i kommunen utformes. Jeg håper alle vil krysse av en ungdomskandidat når de skal stemme, og gjerne gi en slenger til en ungdom på en annen liste også!

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken