Gå til sidens hovedinnhold

Nora (17): – Stem ungt - uansett

Artikkelen er over 1 år gammel

Nora Drægalid (17) er leder av Unge Høyre i Ringerike og Hole og er på fjerdeplass på partiets valgliste i Ringerikes. Hun håper at alle stemmer ungt, uavhengig av hvilke parti man velger å stemme på.

DE LOKALE UNGDOMS-KANDIDATENE

– Hva vil det si å stå på kommunestyrelisten?

– Å stå på kommunestyrelisten vil si at man stiller til valg for et parti. Hvert parti har ulikt antall kandidater som kommer inn, avhengig av oppslutningen etter valget. Om man ønsker en eller flere spesielle kandidater inn i kommunestyret, kan man sette et kryss ved dem, eller gi en «slenger». Å gi en slenger vil si at man ønsker en kandidater fra et annet parti inn i kommunestyret, da skriver man navnet og parti til kandidaten bak på stemmeseddelen.

– Uavhengig av hva man stemmer, håper jeg at du stemmer ungt, altså krysser av eller gir slenger til unge kandidater. Jeg mener det er viktig at unge kan delta og påvirke i saker som angår unge, men også̊ i andre saker som er viktige for kommunen.

– Hvorfor står du på kandidatlisten?

– Jeg ble spurt om jeg kunne tenkt meg å stå på kandidatlisten, det var noe jeg ønsket og ble veldig takknemlig for. Deretter ble jeg kalt inn til et intervju hvor jeg ble spurt om diverse spørsmål om hvorfor jeg ville komme inn, hva jeg hadde gjort tidligere og diverse andre spørsmål som var relevante.

– Hvorfor vil du inn på kommunestyret?

– Jeg ønsket å stille til valg fordi jeg mener at min stemme kan gjøre en forskjell.

– Hvilke er dine hjertesaker?

– Jeg vil jobbe for en skole med nivåvalg, slik at alle elever får den tilretteleggingen de trenger, uavhengig om de trenger litt ekstra hjelp eller litt mere utfordringer. Jeg vil også̊ ha en mer miljøvennlig kommune. Derfor skal jeg stå på for at miljøvennlige alternativer som kollektiv og sykkel skal lønne seg for enkeltmennesker. Og at kommunale og private virksomheter senker utslippene sine med konkrete mål og løsninger som lønner seg både for de og miljøet. Vi skal ikke stoppe utslippene, ikke utviklingen.

– Hva gjør du om du ikke blir valgt?

– Hvis jeg ikke kommer inn i kommunestyret, vil jeg fortsette å jobbe for sakene jeg brenner for. Å være med i et parti dreier seg om mye mer enn kommunestyret. Jeg komme til å fortsette i Unge Høyre.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken