Gå til sidens hovedinnhold

Noe å tenke på: Tenkemåte i koronatiden

Artikkelen er over 1 år gammel

Spaltist Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Vi har ofte fått høre at det viktigste er ikke hva som skjer med oss, men hvordan vi forholder oss til det som skjer.

Det er et viktig poeng også i disse koronatider. Selv om hver enkelt av oss har vært uten innflytelse på den situasjonen som nå har oppstått, kan vi gjøre noe med hvordan vi forholder oss til den.

Vi kan for det første lojalt delta i dugnaden og alle tiltakene som skal hindre smittespredning, og vi kan også vise medfølelse og omsorg for alle som blir hardt rammet.

Er du kanskje selv en av de veldig mange som nå opplever at situasjonen er veldig vanskelig?

Jeg vet at det kan høres veldig belærende ut fra en som selv ikke er hardt rammet, men det er faktisk slik at du selv velger hvordan du vil forholde deg til det du ikke kan gjøre noe med.

Det er lett å bli trukket ned i negative følelser om det som oppleves, og bli fanget av bekymringer for hvordan det skal bli. Du kan imidlertid også tenke at dette kommer til å ordne seg – ha framtidstro!

Jeg er helt sikker på at om du klarer det, vil situasjonen oppleves lettere både for deg og dem du har omkring deg. Vi påvirkes av våre omgivelser, men vi påvirker også andre. Bevisst eller ubevisst.

Om du opplever en situasjon som du ikke ser noen løsning på i dag, er tenkemåten avgjørende viktig.

Den styres for en stor del av den ubevisste delen av oss selv. Vi går alle mer eller mindre på autopilot. Den kan omprogrammeres! Om du hver dag – mange ganger om dagen – sier til deg selv:

Dette kommer til å ordne seg, vil du etter hvert begynne å tro på det. Selv om det oppleves som usant til å begynne med, vil dette endre seg. Endring av tenkemåten er på mange måter som å endre en vane.

Du vil få en bedre hverdag selv, og du vil også påvirke dine omgivelser på en positiv måte.

Det er igjen tid for å sitere Henry Ford: Du kan tro du ikke får det til, og du kan tro du får det til. I begge tilfeller får du rett!

Dette kommer til å ordne seg! Lykke til!

Kommentarer til denne saken