Gå til sidens hovedinnhold

Nikoline (25) synger på lokal scene: – Muligheten kom på riktig tidspunkt

Artikkelen er over 1 år gammel

6. november inntar fire unge artister fra Buskerud konsertscenen i Fengselet, klare for en konsertkveld som kombinerer norsk musikk med bransjetips fra et ekspertpanel. En av dem som gleder seg stort til å spille er Nikoline Roarsdatter Christensen (25).

– Jeg gleder meg til å slippe publikum og fagpanelet inn i musikkbobla mi, og få gode tips fra fagpersoner som har vært i gamet lenge, sier Nikoline Roarsdatter Christensen.

Artisten fra Hønefoss er blant fire som har sikret seg plass på FEEDBACK denne høsten. Prosjektet er i regi av Østafjelske kompetansesenter for musikk (ØKS) og Buskerud Musikkråd er inne i sitt tredje år, og har gitt mange band og artister fra Buskerud muligheten til å presentere sin musikk foran et livepublikum, og få karriereveiledning fra et håndplukket bransjepanel i etterkant av konserten.

– Jeg søkte på FEEDBACK fordi jeg nå er på det stedet i karrieren hvor det enten kan gå bra, eller så kan det gå lang tid før det går bra. Jeg trenger å bli veiledet i riktig retning. Så denne muligheten kom på riktig tidspunkt for meg, sier Nikoline.

Bransjepanel med lang erfaring

De andre artistene som skal framføre sin musikk på Kulturstiftelsen Fengselet onsdag 6. november er Oddvar Myro fra Ål, Susanne Youngblom fra Svelvik og Audun Haukvik fra Kongsberg. I likhet med Nikoline har de vært aktive i bransjen en stund, og står nå på et vippepunkt karrieremessig.

– Ønsket vårt er å vise fram nye artister som kommer fra regionen vår og samtidig gi musikerne konstruktive og nyttige tips for veien videre, sier artist og bransjerådgiver i ØKS, Maria Solheim, som inngår i årets ekspertpanel sammen med promotør og manager Sandro Penzo og bookingansvarlig på Uhørt, Silje Holmen.

Panelet har lang erfaring fra musikkbransjen, og skal gi artistene personlige tilbakemeldinger både på liveopptreden og karriereplaner.

LES OGSÅ: Aleksander (25) har laget dramaserien FLINK: – Handler om hvordan det føles å ikke lykkes

– Vekker gode minner

Nikoline R. Christensen ga ut debutsingelen sin «Dream Fighter» i april, og jobber nå med sitt første album. Tidligere i år ble hun valgt ut av cirka 300 band og artister til å være med på talentsatsingen «GNIST».

LES OGSÅ: Nikoline (25) fra Hønefoss kjemper for drømmene sine: Fredag slipper hun sin første singel

Etter denne konserten ble hun booket til årets OverOslo-festival og spilte på bakgårdsscenen samme dag som blant annet Sondre Justad, Fieh og No.4.

Nå gleder hun seg til å spille på hjemmebane.

– Jeg spiller ikke ofte på Hønefoss, så det blir deilig å komme hjem til Hønefosspublikummet, og spesielt på Fengselet. Det vekker mange gode minner, og denne konsertscenen har betydd mye for meg. Kulturstiftelsen har gjort mye bra for meg og andre musikere gjennom åra, og jeg var veldig glad for å bli tildelt Celledelingsstipendet deres i 2013, sier Nikoline.

Les også

Nikoline (25) kommer hjem med ny musikk: – Jeg gleder meg til å møte kjente

Kommentarer til denne saken