Gå til sidens hovedinnhold

New Orleans-musikk på Kirkens Bymisjon

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

De av oss som frekventerer Stortorvet Gjestgiveri på jazzlørdager kan spare oss Oslo-turen den 29. februar. Da kommer nemlig musiker, komponist, blogger, journalist, jazzhistoriker, lærebokforfatter og ex gateprest Carl Petter Opsahl med sin klarinett og sine historier.

Med seg har han den legendariske pianisten og sangeren Ivar Andresen, samt bassist SO Blindheim og trommeslager Finn Torgersen.
Opsahl bodde en tid i New Orleans på 80-tallet, og la der grunnlaget for et livslangt kjærlighetsforhold til NO-kulturen. Tilbake i Norge etablerte han band som Chateau Neuf Spelemannslag, Soulfood og Caledonia Jazzband.

Han fikk Molderosen som jazzskribent for bl.a. VG, og ble i fjor nominert til Folkelarmprisen for plata #23. Mellom slagene rakk han å ta en doktorgrad i teologi om spiritualitet og hiphopkultur i 2012.

Ivar Andresen startet karrieren som vidunderbarn på trekkspill med Einar Rose på slutten av 50-tallet. Siden har han vært innom både vibrafon og gitar og har spilt med de fleste av de beste, men piano har hele tiden vært hovedinstrumentet. Han spiller for tiden fast med Aspheim Oldtimers og MBA, et band som har Mills Brothers på programmet.

Omtrent når kafeen vanligvis stenger på lørdag ettermiddag drar de i gang, og spiller i et par timer. Konserten er støttet av Hønefoss Sparebank og det blir overraskelser underveis.

Kommentarer til denne saken