(Nettavisen): Netflix er lei av at du låner mammas Netflix-konto i stedet for å kjøpe din egen. Nå innfører de sin omstridte avgift for kunder som deler passord med noen utenfor hjemmet også i Norge.

Avgiften kommer til å koste 39 kroner i måneden ekstra per person utenfor hjemmet som låner brukeren. Det fremgår av en melding fra selskapet denne uken.

Den gidder ikke John Inge Nordfonn å betale. Han sier nå opp familiens abonnement.

– Det var lov å dele konto med familie og venner, så at en nå skal måtte betale ekstra for samme mulighet blir feil, sier han til Nettavisen.

Frem til nå har han delt sin konto med kone og to barn. De er ofte på farten utenfor hjemmet, og det blir rett og slett for innviklet med et felles abonnement med den nye avgiften, frykter han.

– Jeg syns da det er bare penger disse selskapene er ute etter. Netflix er dessverre bare blitt for dårlig.

Netflix understreker at kontodeling fortsatt skal være tilgjengelig for dem i samme husstand. Familiemedlemmer som bor sammen kan dele konto som før.

Avgiften for ekstramedlemmene har vært varslet lenge. Strømmegiganten rullet ut avgiften i Spania på nyåret. Én million brukere forsvant i løpet av første kvartal.

To tredeler av de forvunnede regnes å være brukere som brukte andres passord, ifølge undersøkelser gjort av Kantar.

Flykter: – Kommer til å miste mange kunder

Nå sier flere brukere også her til lands nei-takk til Netflix etter nyheten om avgiften kom.

«Da er det bare å avslutte Netflix kontoen», skriver en i kommentarfeltet under saken om avgiften på Facebook.

«Netflix er jo ikke akkurat det mest spesielle strømmetjenesten lenger. Mange flere som har nyere filmer og serier enn hva Netflix lager. Netflix har et hav av gamle filmer. Så gjennomfører de dette, så kommer de nok til å miste mange kunder», skriver en annen.

«Det er kjedelig for oss som har dårlig råd. Men samtidig forstår jeg jo at de taper mye penger også. Alternativet her blir nok å avslutte Netflix, desverre», skriver en tredje.

Netflix: – Investerer tungt i nye filmer og TV-program

Jalila Halvorsen Bouzaida, seniorrådgiver i Släger, Netflix' pressetjeneste i Norge, viser til e-posten Netflix sendte til alle norske kunder for å informere om avgiften.

Her heter det blant annet at Netflix «anerkjenner at våre medlemmer har mange underholdningsalternativer. Det er grunnen til at vi forsetter å investere tungt i et bredt spekter av nye filmer og TV-program».

«Netflix-kontoen din er for deg og dem du bor med - din husstand. Du kan enkelt se på Netflix på farta og når du reiser - enten på din personlige enhet, på TV-en på hotellrommet eller i et feriehjem.»

Bouzaida viser også til Netflix sin brukerstøtte.