Gå til sidens hovedinnhold

Nesten hele slekta heiet på Ola – men det ble ingen NM-suksess for Ringerike-juniorene

Artikkelen er over 1 år gammel

Solid heiagjeng i Leinebakken til tross: Det ble ingen juniorsyklister på NM-pallen lørdag kveld.

De var kledt i gult, og ga mye lyd fra seg for å støtte juniorene fra Ringerike sykkelklubb. Ingen skal klage på innsatsen fra "Team Ola", i hvert fall.

– Veldig moro å være på ordentlig sykkelritt igjen, forteller de gulkledde.

Magdalene (18) tok NM-sølv uten en eneste tilskuer: – Det er jo litt kjipt

Støtte til alle

Ola, som er den de heiet aller mest på, sykler for Ringerike, men kommer fra Sylling i Lier. Men han har familierøtter på Røyse.

– Her er det besteforeldre, tanter og onkler, og noen venner, får vi høre. Samt en forsikring om at de heier på alle som sykler for Ringerike.

Ola satt godt framme i feltet en stund, men i likhet med de andre hjemmefavorittene fikk han det litt for tøft mot slutten av juniorrittet. Men gutten er første års junior, og får nye sjanser i NM.

Mistet tre i velt

Beste rytter fra Ringerike ble til slutt Ole Andreas Saxegaard Klund, som endte på en 11. plass, 5.35 bak vinneren Per Strand Hagenes fra Sandnes. Årsaken til at det ble en tung dag for Ringerike-rytterne har trener Lars Holm:

– Tre av de beste rytterne våre røk ut av rittet i en velt allerede i den tredje runden. Det gikk bra med dem; vi snakker om skrubbsår og kanskje en hjernerystelse. Men for oss ble det en helsvart dag, sier treneren for juniorene fra Ringerike sykkelklubb.

Kommentarer til denne saken