Nå er ikke jeg noen økonom, noe min kone kan skrive under på, men som tidligere ansatt i Heggen barnehage, og bygningskyndig, ser til og med jeg at de økonomiske argumentene ikke henger på greip.

Bygget er jo 40 år, og med minimalt/nesten fraværende utvendig vedlikehold, så ser det litt shabby ut. Men dette kan rettes på med enkle midler. Det man bør gjøre er å skifte taket og etterisolere det. Ellers må man vaske ned og male samt skifte noen panelbord og nedløp. Et par dører kan med fordel skiftes.

At dette skal koste rundt 4-4,5 mill. kroner er for meg uforståelig. Lurer litt på hvor dette beløpet kommer fra?

Når det gjelder inneklima, er det fullt på høyde. Ventilasjonsanlegget er av nyere dato. Dette har kapasitet mer en nok, det må selvfølgelig ha ettersyn og vedlikehold som alt annet av teknisk og mekanisk art.

Ellers er inneområdene veldig bra, stor plass til alle aktiviteter samt gymsal hvor man kan boltre seg i på kalde vinterdager. Meget stor trivsels faktor.

Når man prater om ledige barnehageplasser, er vel det bra. Med tanke på boligbygginga i flere deler av kommunen, bør man vel ha litt overkapasitet både i skole og barnehage.

Heggen er vel den kommunale barnehagen som ligger lengst vest i det sentrale Ringerike. Sokna er jo privat.

Tilbake til de såkalte innsparingene: Jeg lurer jeg på om de er reelle, og i forhold til hva det vil koste å rive Heggen. Hva skal tomta brukes til? Hva vil det koste å bygge ny barnehage når den tiden kommer? Og hvor skal den ligge?

Vet rådmannen hvor mange barn som trenger barnehageplass om to til fem år?

Håper det nye kommunestyret ser lenger en nesa rekker, og tenker med det de har mellom øra og ikke det dem sitter på.