Gå til sidens hovedinnhold

Nedgang i arbeidsledighet for ungdommen

Artikkelen er over 3 år gammel

Tallene for juli måned viser en nedgang i ungdomsledigheten på sju prosent, sammenlignet med samme periode fra i fjor.

Ledigheten for hele Norge gikk ned med hele 12 prosent sammenlignet med samme tidspunkt året før, og var på 2,8 prosent av arbeidsstyrken, viser en pressemelding fra NAV Buskerud.

- Ungdom (unge under 30 år) er en høyt prioritert gruppe for NAV og det er viktig at flest mulig kommer raskt i arbeid eller aktiviteter som fører til arbeid. Derfor er det gledelig at ledigheten blant de under 30 år fortsatt går ned. Ungdom utgjorde 55 prosent av nedgangen i ledigheten siste måned, noe som tilsvarer hele seks skoleklasser (165 færre ledige), sier avdelingsdirektør i NAV Buskerud, Ingar Heum.

Generell nedgang

Hele 4.044 helt arbeidsledige var registrert i Buskerud fylke i juli i år. Av disse var 429 fra Ringerike, 66 fra Hole, og 71 fra Jevnaker. Dermed har vi en nedgang på 13 prosent i Ringerike, 10 prosent i Hole, og 10 prosent på Jevnaker, sammenlignet med tallene fra juli i 2016.

Flere stillinger enn i fjor

618 nye ledige stillinger ble registrert av NAV i Buskerud i juli måned, dette er 125 flere stillinger utlyst enn i juli i fjor. Innen helse-, pleie og omsorg var det 149 nye ledige stillinger, mens det i bygg og anlegg var 64 nye ledige stillinger. Innen reiseliv og transport var det 60 nye ledige stillinger.

Den største nedgangen i ledigheten var innen bygg og anlegg og innen butikk- og salgsarbeid, på henholdsvis 15 og 14 prosent.

(Kilde: nav.no)

Kommentarer til denne saken