«Det spises narkotiske piller, røykes hasj og brukes amfetamin på de videregående skoler som aldri før.» Dette er sitat fra Meninger. Hvis dette sitatet beskriver virkeligheten på videregående skoler på Ringerike, må sannelig skoleledere slå alarm, skriver Ronald Hagen til direkte linje.

LES OGSÅ: Et fristed for narkotika, men hvem bryr seg? | Ole J. Andersen

BAKGRUNN:Politimannen Tommy advarer: – Hønefoss flommer over av narkotika

– Idrett uten alkohol

– I forbindelse med min kommentar forrige uke i Ringerikes Blad, hvor jeg tok opp fri flyt av alkohol i Hønefoss by og distrikter, vil jeg opplyse at jeg i 40 år har vært sterkt engasjert i organisasjonen «Idrett Uten Alkohol» lokalt og sentralt, opprinnelig fra Norges idrettsforbund (NIF), understreker Eirik Jørgensen.

– Nek eller fastelavnsris?

– Jeg leser på nettsiden til Ringerikes Blad om damene ved Hundstadtunet som klargjør fastelavnsris. Det blir omtalt som nek. Jeg har hørt om kornnek, men nek brukt om fastelavnsris var nytt for meg. Er det jeg eller journalisten som er litt «utafor» her? Språket forandrer seg riktignok hele tiden, men er nek riktig betegnelse i denne sammenhengen? spør Nita Vørner Bjerke.

Nita har rett og Ringerikes Blad har rettet og oppdatert saken.

Asbest i skolebygg

– Alle bygg skal kartlegges. Spesielt er det lagt vekt på at skoler og barnehager skal kartlegges. Det er ikke tilstrekkelig å kartlegge om det er asbest produkter i bygget. Det skal også kartlegges om det er noen form for risiko for støv fra produktene. Dette gjelder da spesielt at man risikovurdere for eksempel barns bruk av bygg. Risiko for senskader øker jo tidligere man blir eksponert, sier Tom Eriksen, leder av Asbestforum i Bergen.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.