Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Tore (22) driver sin egen nettside

Artikkelen er over 8 år gammel

Med nettsiden Spillkritikk gir Bjørn Tore Boquist folk muligheten til å raskt finne ut om et spill er bra eller ikke.

Bjørn Tore Boquist (22) har helt fra barneskolen interessert seg i spill. Nå driver han Spillkritikk, en nettside utelukkende om spill.

Bjørn Tore har alltid vært entusiastisk overfor spill. Allerede da han var 12 år gammel, skrev han anmeldelser til nettsiden ITpro. 10 år senere lagde han og broren hans en nettside dedikert til spillanmeldelser, kalt Spillkritikk.

– Jeg begynte ganske tidlig med omtaleskriveriet mitt, så nå har jeg vel kommet opp i rundt 100 anmeldelser.

Gutten fra Bodø bosatte seg i Hønefoss sammen med kjæresten sin for to år siden, for å studere til en bachelorgrad i Dynamisk Webdesign på HiBu. Samtidig som han tar utdanning, skriver og administrerer han Spillkritikk.

– Det er en nettside som samler alle norske spillanmeldelser skrevet av respekterte skribenter et spill måtte få, og konverterer kritikernes karakterer til vår 100-poengskala. På denne måten har man kun ett tall å forholde deg til.

I dag drives spillnettsiden av Boquist-brødrene og en skribent til, og har som mål å informere den gjennomsnittlige bruker om et spill er bra eller ei.

– La oss si et nytt fotballspill kommer ut: De mest ihuga spillerne vil uansett lese en hel rekke med anmeldelser og skaffe seg overblikk deretter. Mannen i gata derimot, kan med vår nettside fort finne ut om spillet er verdt pengene, uten å lese igjennom flerfoldige spillanmeldelser.

Nytt design

Etter oppstart i 2010, hadde nettsiden en god mengde med lesere, men mistet dem jevnt og trutt.

– Noe måtte gjøres, og for en måneds tid siden bestemte vi oss for å renovere designen på nettsiden. Nettsiden fikk da en 130 prosent økning i leserantall.

Oppussingen resulterte også i en nettside med plass til mer innhold på forsiden, særskilt deres egenproduserte.

– I tillegg til å hente omtaler fra veletablerte nettaviser som VG, Gamereactor, Spill og Gamer, publiserer vi også våre egne.

Bjørn Tore Boquist liker å se fram i tida, og har flere tanker om hvordan Spillkritikk kan gjøres bedre.

– Nettsiden må tilpasses mobilen. Hele poenget med Spillkritikk er at man skal få en rask oversikt over spillets kvalitet, gjerne i butikken foran spillhylla.

En dedikert applikasjon til smarttelefoner ble vurdert, men Bjørn Tore konkluderte med at det blir fort for mye å sette seg inn i.

– Det hadde vært greit å ha, men det blir for mye arbeid. Spillkritikk er et hobbyprosjekt, og burde derfor ikke ta for mye av fritiden min.

– Spill blir mer folkelig

Film er blant de mest folkelige kulturtilbudene i landet, og blir sett av alle. Spilling derimot, blir ofte skildret som noe en tenåringsgutt med effektiv kvisedyrking bedriver tiden sin med. Dette tror Bjørn Tore vil bli slutt på i nær framtid.

— Med den voldsomme suksessen til Nintendo Wii og iPhone, har flere folk blitt spillere. Det er bare snakk om tid før spilling blir mer folkelig, og like allment akseptert som film.

— Det viktigste er at folk gjør det de finner glede i. Personlig syns jeg spilling er veldig gøy, og så lenge jeg syns det, kommer jeg til å drive Spillkritikk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.