Røysi om gigantinvesteringen i Sognefjorden: - Vi river hele dritten

Oddvar Røysi har brukt 250 millioner kroner på det nye havneanlegget med tilhørende fasiliteter i Skjolden i Luster kommune. Nå vil han rive.

Oddvar Røysi har brukt 250 millioner kroner på det nye havneanlegget med tilhørende fasiliteter i Skjolden i Luster kommune. Nå vil han rive. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Han har investert en kvart milliard, men en konflikt med kommunen og lokalavisen i Sogn gjør at investoren vil rive alt han har bygget opp.

DEL

Det skriver dn.no

Oddvar Røysi har de siste 12 årene investert 250 millioner kroner i leiligheter, hoteller og en cruiseskip-kai i Skjolden i Luster kommune, innerst i Sognefjorden.

Tirsdag besluttet han å søke om rivingstillatelse fra kommunestyret i Luster. Han har i et brev til blant andre rådmannen, som avisen siterer, skrevet at han vil rive hele anlegget til Skjolden Cruisekai AS, og i størst mulig grad sette strandsonen og pakkhuset tilbake til opprinnelig stand.

– Det er store penger. Vi river hele dritten, sier Røysi til dn.no.

Oddvar Røysi mener Luster kommune og Sogn Avis må ta mye av skylden for at han ikke føler seg velkommen og heller vil rive det han har bygget opp i Skjolden.

Oddvar Røysi mener Luster kommune og Sogn Avis må ta mye av skylden for at han ikke føler seg velkommen og heller vil rive det han har bygget opp i Skjolden. Foto:

– Når du ikke er velkommen et sted så ønsker du å komme deg vekk. Dette er en bedrift som går med voldsomme underskudd og jeg kan bruke pengene på noe annet, sier han.

LES OGSÅ: Oddvar Røysi kjøper helikopter for over 300 millioner kroner

Kommunen sa nei

Han sier det er kommuneadminstrasjonen og "en stakkars lokalavis" som gjør at han ikke føler seg velkommen. Og at kommunen har "en betydelig skyld" i at det nå blir riving.

Røysi har ønsket å bygge gondolbane og landingsplass for helikoptre til cruiseturistene, men kommunen har sagt nei, blant annet etter sterk motstand fra lokalbefolkningen.

Frykter for turistnæringen

– Jeg synes det blir rettet harde og etter vår vurdering urimelige skyts og beskyldninger mot kommuneadministrasjonen. Det er etter vår vurdering urimelig å legge skylden på kommuneadministrasjonen, sier rådmannen i Luster kommune, Jarle Skartun, til DN.

–  Jeg er ingen ingeniør, men denne rivningen ser ut som et nesten umulig prosjekt. Det kan bli veldig negativt for lokalområdet om alle hans aktiviteter legges ned og rives, sier han.

– Hengt ut av redaktøren

Sogn Avis og sjefredaktør Jan Inge Fardal får også sitt pass påskrevet. Røysi hevder avisen på lederplass har tatt til orde for at han ikke er velkommen og at de har hevdet Røysi har ødelagt bygda.

– En avis har en voldsom makt, og redaktøren har hengt meg ut over lang tid, sier Røysi til DN.

– Det har jeg aldri skrevet, og det er feil. Vi har drevet normal journalistikk om prosjektene hans i området, sier Fardal.

Artikkeltags