Fokus på mulighetene

Attføringsleder Idar Walderhaug på Menova.

Attføringsleder Idar Walderhaug på Menova. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Idar Walderhaug mener at inkluderende arbeidsliv (IA) bør ha mer fokus på å se muligheter, og ikke bare på tvang.

DEL

- Man må gå inn før folk faller utenfor arbeidslivet. Inaktiv tid er den største utfordringen, sier attføringsleder på Menova, Idar Walderhaug.

Debatten om hvordan IA-avtalen har fungert går høyt etter at Sintef presenterte sin evaluering. For mye byråkrati og kontroll , uten at det gir resultater, er hovedessensen i konklusjonen.

Walderhaug mener at det går for lang tid fra folk blir syke til det kommer en løsning for arbeidstakeren.

- Kanskje det er for mye tvangsmetoder, og for lite muligheter? Kanskje er også systemet for detaljstyrende. Det er vår erfaring.

Vurderer muligheter

Han påpeker at jo lengre en arbeidstaker er borte fra arbeidslivet, jo mindre er sjansen for at hun kommer tilbake.

Menova har et tilbud om funksjonsvurdering på arbeidsplasser. Hvis en ansatt er sykmeldt eller står i fare for å bli det, kan Menova komme og avklare den ansattes funksjonsvurdering. Da ser man på hva som kan gjøres for at den ansatte skal kunne opprette arbeidsforholdet. Eventuelt om det er hensiktsmessig med alternative løsninger.

- Vi går inn på et tidlig tidspunkt og får gjort en del trekk og finner løsninger tidlig. Hvis den ansatte ikke kan fortsette hos arbeidsgiveren, ser vi på om det er aktuelt å bytte yrke eller fagkrets. Ofte åpner vi øynene for andre muligheter enn hos arbeidsgiver, men de fleste løsningene er hos eksisterende arbeidsgiver, forklarer avdelingslederen.

Nederlag

Walderhaug påpeker at mennesker som havner utenfor arbeidslivet med uhelse kan gå i fire-fem år før de får en endelig avklaring.

- Og da er veien mye lenger tilbake til jobb. Jeg er ikke i tvil om at AS Norge hadde tjent på å gå tidligere inn med tiltak. Det gjelder ikke bare kroner og øre, tenk på hver enkelt som går i fem år og føler nederlag på nederlag, påpeker han.

- Tenk på at du treffer et fremmed menneske. Det første du spør om er hva vedkommende heter. Deretter spør du om hva vedkommende jobber med. Mister du jobben, så mister du halve deg selv, påpeker attføringslederen.

Artikkeltags