Gå til sidens hovedinnhold

Når det viktigste er å spille førstefiolin | Arild Myrmel

– I saken om skatepark er det politiske spillet forunderlig og interessant.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innimellom kan det synes som om det viktigste er å stemme imot noe og vise muskler. At det er vanskelig å akseptere gode forslag når de kommer fra andre.

LES OGSÅ: Hovsmarka er ideell for skatepark | Bjørn Marseth

Hva saken handler om, og betydningen den har for dem som blir berørt, kan se ut til å være underordnet - inntil en sak av en eller annen årsak får fornyet oppmerksomhet og interesse. Slik som skatepark-saken.

For en skal ikke gå lenger tilbake enn til desember 2020 og fastsettelse av kommunens budsjett for 2021, hvor de forskjellige partiene la fram sine forslag.

Stemte forslaget nord og ned

To av disse var Senterpartiet og SV sine forslag om skatepark, som Arbeiderpartiet, Høyre, Frp, KrF, Venstre og Mdg stemte nord og ned. Da.

Nå, fire måneder senere, synes pipa å ha fått en annen lyd hos Arbeiderpartiet og Høyre.

For i forrige uke, etter flere oppslag fra skatemiljøet og fra Senterpartiet, kunne en lese at fire representanter fra Høyre og Arbeiderpartiet ville at det nå skulle etableres skatepark.

Fair det, å snu til å være for noe de helt nylig hadde vært med på å stemme imot.

Lite kledelig

Politikere som er ydmyke og erkjenner at de har fått et nytt syn på en sak er oppfriskende.

Det jeg ikke synes noe om er når det motsatte skjer, og politikere forsøker å bortforklare tidligere stemmegiving og legge skylden på de som faktisk har jobbet for noe. Det er lite kledelig.

Les også

De drev med skating da det var ulovlig: – Vi har blitt jaget rundt i byen siden 80-tallet

Og det skjer altså nå. For i kommentarfeltet på leserbrevet til de fire kunne leder for hovedutvalget for oppvekst og kultur (HOK), Arnfinn Baksvær fra Arbeiderpartiet, fortelle:

  • At Arbeiderpartiet stemte ned forslaget til Senterpartiet, fordi de ville avklare lokalisering, eiendomsforhold, tekniske løsninger og en plan for medvirkning av skatemiljøene først.
  • At han som leder av HOK hadde jobbet med å få på plass skatepark siden 2007.
  • At han ønsker at politisk prestisje skal legges til side.

For meg fremstår dette som et forsøk på å få et annet partis forslag om skatepark til å fremstå som dårlig, samtidig som en selv ikke vil at andre skal gjøre politiske poenger ut av Arbeiderpartiet faktisk stemte det ned.

Jobbet med i 10 år

Det er altså jobbet med en sak om skatepark i 10 år, og i løpet av den tiden har en ikke kommet frem til noe mer håndfast enn å stemme ned et forslag som ville fremskyndet realisering.

Og 10 år er lang tid uten å kunne vise til noe.

USA brukte 11 år på å sette en mann på månen, mens vi på Ringerike etter 10 år fremdeles jobber med å få på plass offentlig toalett og skatepark i Hønefoss.

Er det flere forslag?

Et det flere forslag fra opposisjonen som Arbeiderpartiet egentlig er for? Forslag som Arbeiderpartiet ikke synes er utformet akkurat slik de ønsker og dermed har stemt ned, uten å si ifra til eller gå i dialog med forslagsstiller?

Det ville være bra om en fikk det på bordet, slik at en kommer videre av hensyn til dem det gjelder?

For vi trenger ikke flere «månelandingsprossesser» på Ringerike, der de berørte tar kostnaden for politisk sendrektighet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.