Gå til sidens hovedinnhold

Naboer til 22. juli-minnesmerke går til søksmål mot kommunen

Artikkelen er over 1 år gammel

Naboer til det planlagte 22. juli-minnesmerke på Utøykaia går til søksmål mot Hole kommune i et forsøk på å stanse byggingen.

Til tross for sterke protester fra naboer har Hole kommune bestemt at 22. juli minnesmerket skal ligge på Utøyakaia. Nå varsler naboene søksmål mot kommunen, melder NRK.

– Vi tar ut søksmål mot Hole kommune med spørsmål om de i det hele tatt har lov til å reise et slikt monument ut fra naboloven. Dette skjer med bakgrunn for de helsefarene innbyggerne blir utsatt for, sier advokat Ole Hauge Bendiksen som representerer de 20 saksøkerne.

LES OGSÅ: Utøya-minnesmerket åpner neste sommer – vil ha koste over 300 millioner

Planlagt byggestart er i juni, men saksøkerne sier de vil gjøre det de kan for at de ikke blir noen byggestart.

– At byggestarten blir utsatt når vi starter vår prosess, ser jeg på en selvfølge, sier advokaten.

LES OGSÅ: Velforening stilte med advokat i Utøya-saken: Møtte tause politikere i Hole

Debatten om et minnesmerke etter terrorhendelsene har rullet gjennom flere år. Flere naboer sier de ikke ønsker å ha minnesmerket på Utøykaia, fordi det stadig vil minne dem om terrorangrepet. Det var også her mange av ungdommene som svømte i land 22. juli 2011, kom i land.

Det planlagte minnesmerket skal utformes av 77 søyler – én for hvert av ofrene i terrorangrepene – som til sammen vil utgjøre et gjerde nede ved vannkanten på Utøykaia.

Les også

Plasseringen av minnestedet vedtatt med klart flertall

Kommentarer til denne saken