Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter styrkeprøven på Ringkollen: – Sommerens store mål

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag er det klart for den første av tre styrkeprøver når Ringkollen rett opp begynner med sykkeldelen.

Innsendt

Ringkollen rett opp har for mange, både aktive og mosjonister, vært den store testen på om sommerens trening har vært bra.

Det er ikke akkurat noen tur i parken Krister Sørgård i Ringkollen Skiklubb inviterer til. Ringkolltråkket er første øvelse, onsdag 26. august. Her skal syklistene trå opp hele 560 høydemeter fra Vesterntangen til Ringkollen.

Neste øvelse Ringkollklyvern er det joggeskoene som må fram. Når løperne etter starten på Vang Skole har nådd Ringkolltoppen har de lagt bak seg en distanse på 6 kilometer, men da også 550 høydemeter. Siste øvelse er Ringkollrullen hvor deltakerne går på rulleski fra Vang skole til Ringkollparkeringen. Arrangementet retter seg også mot aktive mosjonister som bruker sommeren til å holde seg i form gjennom rulleski, løping og sykling.

– SpareBank 1 Ringkollen rett opp har vært det store målet for sommerens trening, forteller Krister Sørgård.

Les også

Emil (21) følger i pappas fotspor og tar over som sjef: – Kan håpe eplet ikke faller langt fra stammen

Godt forberedt

Han er ansvarlig trenger for ungdommene i Ringkollen Skiklubb. Som vanlig har sommeren bydd på mye løping. Mina Gjerald, Anna Kristoffersen Midtbø, Emma Marie Sørgård og Wilma Holås Hamborg er alle meget spent på hva som venter de i bakkene opp til Ringkollen. Treningsgrunnlaget skal det ikke være mangel på. Foruten løping har jentene også trent mye på sykkel, før de nå tar fram rulleskiene.

Siden mange større idrettsarrangementer ikke har latt seg gjennomføre i år har interessen rundt årets Ringkollen rett opp vært stor. Arrangørene forsikrer at arrangementet blir gjennomført i henhold til gjeldende retningslinjer. Det oppfordres blant annet til at ledsagere ikke oppholder seg i start og målområdet. Arrangørene har også måtte sette et øvre tak på deltakelsen, men forsikrer at det så langt tyder på at alle som ønsker å delta på de tre ulike arrangementene får anledning til det.

Les også

Lennert (46) kom seg gjennom 18 timers blodslit: – Familien ga meg fantastisk motivasjon

Kommentarer til denne saken