Vi snakker ikke om far sjøl, Ole Gunnar Solskjær (49). Det er hans to eldste barn, Noah (22) og Karna (19), som har skiftet klubber, og tilfeldigvis ender opp med å møte HBK med sine respektive lag.

I mai ble det kjent at datteren Karna Solskjær (19) hadde meldt overgang fra Manchester United til AaFK Fortuna, som spiller i samme divisjon som HBKs damelag i 1. divisjon.

Hun har allerede rukket å spille tre seriekamper og en cupkamp for orangetreøyene fra jugendbyen. Ifølge statistikken til fotball.no har hun også spilt to kamper for Norges J19-lag.

Kommer til Hønefoss

Karna Solskjær fikk sin debut for Manchester United sitt A-lag i 4. rundekampen i FA-cupen borte mot Bridgwater United Women i Somerset i januar. Manchester United vant kampen 2–0.

Denne sesongen har hun vunnet både serie og cup med U21-laget til United.

For ordens skyld kan vi nevne at pappa Ole Gunnar Solskjær scoret i sin United-debut i august 1996. Kampen mot Blackburn endte 2–2. Det ble hans første av 126 scoringer for de røde.

HBKs damelag har nå fotballferie fram til 31. juli.

Søndag den 14. august kommer AaFK Fortuna og Karna Solskjær på besøk til Hønefoss. HBK tapte bortekampen mot AaFK Fortuna 0–4 på Color Line Stadion i april.

Møter HBK i juli

Det var avisen Sunnmørsposten som først meldte at Noah Solskjær hadde meldt overgang fra eliteserielaget Kristiansund til Ålesund-laget Spjelkavik.

Spjelkavik-trener Magnus Oltedal bekreftet i forrige uke overfor Sunnmørsposten at eldstesønnen til Ole Gunnar Solskjær snart er klar for å spille for klubben. På grunn av en dårlig ankel må Solskjær likevel vente et par uker før han er ordentlig i gang.

Ifølge fotball.no står han bokført med to eliteserieinnhopp for Kristiansund i 2020 og ti A-kamper for Sogndal på utlån i 2021.

HBK spilte 1–1 i hjemmemøtet med Spjelkavik. De møter Spjelkavik borte den 16. juli.

Ifølge avisen Tidens Krav har Ole Gunnar Solskjær og kona Silje Solskjær har kjøpt et rekkehus i Furmyrhatlen i Ålesund for 4,85 millioner kroner, hvor Noah og Karna som skal bo.

Ps: Ole Gunnar Solskjær fikk aldri gleden av å spille på Aka Arena, men var på stadion som Molde-trener da Hønefoss og Molde spilte 1–1 i Tippeligaen i 2012.

- I dag synes jeg ikke de fortjente det ene poenget. Vi kunne gjerne tenkt oss noen flere mål, men jeg tror kanskje noe av årsaken ligger i underlaget, sa Solskjær til Ringerikes Blad for ti år siden.

Året etter fikk Molde og Solskjær med seg tre poeng etter seier 1–0 over HBK i Hønefoss.