Gå til sidens hovedinnhold

Nå må politikerne gjøre noe! | Even Jacobsen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Bli med på skolestreik 24. mai for å kreve handling, oppfordrer Even Jacobsen, nestleder i Grønn Ungdom Buskerud.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne uka åpnet stortingsflertallet for videre utbygging av oljefeltet Johan Sverdrup. Dette er et eksempel på et oljefelt som aldri bør bygges ut hvis vi skal klare nå verdens klimamål.

Utslippene fra gigantfeltet Johan Sverdrup kan bli opp til 25 ganger så store som hele Norges årlige klimagassutslipp. Feltet skal være i produksjon de neste femti årene, helt til vi som er unge i dag har blitt gamle.

Vi får stadig dårligere tid på oss. Det er derfor tusenvis av unge nå demonstrerer i gater over hele verden. Det er derfor det britiske parlamentet har erklært nasjonal klimakrise, og derfor byer som Oslo, Stockholm og Amsterdam nå tar drastiske grep for å få ned klimagassutslippene. At det norske stortingsflertallet ikke er med i kampen mot klimaendringene, er en skam.

Men det er ikke for sent! Rett før påske publiserte europeiske forskere en modell for hvordan verden kan bli helt utslippsfri innen 2050. Vi kan fremdeles stanse klimaendringene. Problemet vårt er politikere som ikke vil.

Så kjære voksne som gjør narr av oss unge som prøver å tvinge politikerne til handling for å redde min generasjons fremtid, forstå alvoret og vær heller vår støttespiller! Bli med på skolestreik den 24. mai for å kreve handling!

Even Jacobsen

Nestleder, Grønn Ungdom Buskerud

Følg på: Facebook

 

Kommentarer til denne saken