Nå kommer skattemeldingen - skattepenger på konto i løpet av en til to uker

Du kan fylle ut og returnere skattemeldingen via mobilen.

Du kan fylle ut og returnere skattemeldingen via mobilen. Foto:

Skatteetaten vil som planlagt sende ut skattemeldingen på forskjellige datoer, fra i dag av og frem til 31. mars.

DEL

Tiltakene for å bekjempe koronaviruset kan imidlertid få konsekvenser for kvalitet og tilgjengelighet på veiledningen til befolkningen.

Publikumsmottakene på skattekontorene er stengt inntil videre på grunn av koronaviruset. De ansatte skal veilede fra hjemmekontor. Det opplyser skatteetaten i en pressemelding tirsdag.

– Dette gjør vi for å forhindre ytterligere smitte av koronaviruset og samtidig sørge for at Skatteetaten så godt som mulig opprettholder sine kritiske tjenester, forteller skattedirektør Hans Christian Holte i pressemeldingen.

Du får beskjed

I perioden 18. mars til 31. mars vil 4,9 millioner skattytere få melding om at de har mottatt skattemeldingen. Alle skal få beskjed via en e-post eller SMS fra Skatteetaten.

Rundt tre millioner skattytere får en helt ny, og ifølge skatteetaten enklere skattemelding i år. Det skal ligge god veiledning til innbyggerne i selve meldingen.

Næringsdrivende, deres ektefeller og de som får skattemeldingen på papir mottar skattemeldingen i «gammelt» format.

Raskt på konto - om du har penger til gode

Selve skatteoppgjøret kan være ferdig i løpet av en til to uker etter at skattemeldingen er levert. Forutsetningen for å få skattepenger tidlig er at du bruker ny skattemelding. Det er også en forutsetning at ektefeller begge leverer den nye skattemeldingen, og at den ikke blir tatt ut til kontroll. Også er det naturligvis en forutsetning at du har skatt til gode.

– Det er viktig at du trykker på knappen for å levere den nye skattemeldingen for å få skattepenger som du har til gode tidligere. Hvis du ikke leverer, får du skatteoppgjøret tidligst i juni, som før, forklarer skattedirektøren.

Dette gjelder ikke dersom du må betale restskatt. Da kommer skatteoppgjøret tidligst i juni uansett.

Frist for levering er 30. april for lønnstakere, og 31. mai for næringsdrivende.

Det er mulig å få utvidet leveringsfrist. Dette gjør den enkelte på skatteetaten.no.

Artikkeltags