Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan politikerne samles igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

I Ringerike blir det snart full rulle i politikken igjen.

Det åpnes nå opp for fysiske møter i både kommunestyret, og hovedutvalgene i Ringerike. Det har ikke vært gjennomført siden samfunnet ble stengt ned den 12. mars. Formannskapet har hatt fysiske møter også under korona-tiden.

Endringen gjør at formannskapet mister sin såkalte hastekompetanse, det vil si at de har fått fullmakter til å avgjøre saker som egentlig skal bestemmes i kommunestyret. Nå skal kommunestyret i Ringerike behandle saker igjen på vanlig måte.

Dette kom fram på kommunestyrets møte torsdag kveld. Dette ble gjennomført som et Skype-møte der representantene sitter hver for seg, gjerne hjemme.

Vanlige møter igjen

– Det er ikke lenger behov for formannskapets hastekompetanse, og vi kan gjennomføre fysiske politiske møter så sant vi overholder smittevernreglene. De skal vi følge. Dette har vi snakket med kommuneoverlegen om, sier ordfører Kirsten Orebråten (Ap).

– Vi skal klare å få til en fornuftig gjenåpning. Og det blir godt å få i gang vanlig politisk virksomhet igjen, legger hun til.

Orebråten opplyser at de nye bestemmelsene fra regjeringen gjør at det er lettere å samle flere folk igjen, og gjennomføre politiske møter.

De andre politikerne var enige i det og flere uttrykte glede over å kunne komme i gang igjen.

Hovedutvalget for miljø- og arealforvaltning vil ha møte allerede onsdag 13. mai.

Hovedutvalget for oppvekst og kultur og Hovedutvalget for helse, omsorg og velferd vil arrangere møter senere.

Formannskapets møter framover vil holdes som normalt. Det legges opp til at disse møtene holdes i Rådhuset.

LES OGSÅ: Snart kan du og mange flere testes for covid-19

Kommunestyret til Klækken

Kommunestyret vil samles til fysisk møte den 4. juni, neste gang.

– Det kommer vi til å holde på Klækken Hotell. Kommunestyresalen blir for trang til å ha et møte med så mange mennesker. Vi skal ha god avstand til hverandre, også i dette møtet, sier Orebråten.

Det vil ikke være mulig for publikum å være fysisk til stede i møtene, dette for å holde antall personer som er samlet i et rom nede på et minimum. Men alle møtene skal filmes og vises på Ringerike kommunes web-TV slik at folk kan følge møtene der.

Kommentarer til denne saken