Treningsapparatene er satt opp i Schjongslunden, både ved Hønefoss Arena og Bystranda.

Ringeriksdagen har vært arrangert 13 ganger, men dessverre har massemønstringen blitt avlyst to ganger på grunn av korona-pandemien.

– Vi satser på å arrangere den 14. Ringeriksdagen lørdag 3. september 2022, sa styreleder i Ringeriksdagen, Elsa Lill P. Strande, under åpningen.

– I mellomtiden ønsket vi å gi overskuddet fra tidligere Ringeriksdager tilbake til innbyggerne og bruke det til noe varig, fortalte hun.

– Mye brukt

Ringeriksdagen var også delaktig da Tufteparken og treningsapparater i Søndre park ble satt opp for noen år siden, og de er ifølge kommunen mye brukt.

Med apparatene som nå er etablert i Schjongslunden blir det mulighet for mer variasjon og enda mer aktivitet, står det på kommunens hjemmeside.

– I Ringerike planlegger vi for at det skal bli flere innbyggere i årene som kommer. Da er det viktig at det finnes gode rekreasjonsarealer og muligheter for fysisk aktivitet, sa ordfører Kirsten Orebråten under åpningen.

Schjongslunden blir mye brukt gjennom hele året. Både av de som bor i Hønefoss, men også av svært mange som bor utenfor sentrum og tilreisende.

Stien benyttes til gåturer, løping og sykling, og det er mange som ferdes på stien, fra morgen til kveld. De siste årene har også Bystranda blitt mye besøkt om sommeren.

– For alle

Treningsapparatene kan brukes av alle, uavhengig av alder og ferdighetsnivå.

– På vegne av brukerne i Schjongslunden og alle innbyggerne i Ringerike kommune ønsker jeg å si tusen takk for gaven, sa ordføreren da hun på vegne av alle innbyggerne åpnet gaven.

Treningsapparatene er plassert på to områder i Schjongslunden, ved Hønefoss Arena og Bystranda. Det er flere treningsapparater på hvert område, og hvert treningsapparat har et bilde med hvordan du kan bruke det, hvilke muskler du trener og i tillegg en QR-kode for instruksjon.

Det er gratis å bruke treningsapparatene, og de er åpne hver dag – hele året rundt.