Nå kan du selge den flotte kjolen du bare fikk brukt én gang

FLOTTE KREASJONER: Det er blitt vanlig med dyre kjoler og dresser på skoleball. Igjen satser Haugsbygd ungdomsskole på gjenbruk og bruktsalg.

FLOTTE KREASJONER: Det er blitt vanlig med dyre kjoler og dresser på skoleball. Igjen satser Haugsbygd ungdomsskole på gjenbruk og bruktsalg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Haugsbygd ungdomsskole er det igjen klart for bruktsalg av dresser og ballkjoler.

DEL

Det er FAU ved skolen som står bak arrangementet, nå som det nærmer seg tiden for skoleball. Flere kjenner på et kjøpepress rundt dette.

– For mange er 10. klasseballet årets høydepunkt, og mange investerer i nydelige ballkjoler og de flotteste dresser. De fleste antrekkene blir bare brukt én gang, og etter ballet henger de flotteste kreasjoner rundt om i klesskap og samler støv, skriver de.

– Ved å forlenge ballkjolens levetid kan du bidra til et mer bærekraftig forbruk og smartere økonomi.

Ikke minst kan det være muligheter for å gjøre et kjole-varp på skolen onsdag kveld.

Alle som har brukte kjoler og dresser - med tilbehør - ta det med seg til skolen for å selge det. FAU presiserer at kjøpet avtales uavhengig av dem, mellom kjøper og selger.

– Basert på ballkjolesalg i andre regioner anbefales en prisreduksjon på ca 40-50 prosent fra innkjøpspris og brukt (1-2 ganger). Mer bruk er lavere pris, oppsummerer FAU.

Foreldrerepresentantene byr også på en kafé med salg av drikkevarer og kake.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken