Marbella-samlingen gir de norske topplagene muligheter til å spille mot hverandre og topplag fra andre land. Det er flere godbiter å glede seg til.

Kampene sendes, sammen med 75 andre toppkamper, på Amedias sportsplattform Direktesport fra slutten av januar, og fram mot seriestarten i april.

Det betyr minst 125 kamper på øverste nivå på Direktesport før seriefotballen begynner å rulle.

– Alle kamper er tilgjengelige på Direktesport for alle som har et abonnement i en av våre mer enn 100 aviser eller 17 partneraviser. Fra denne sesongen har vi, gjennom et omfattende og langsiktig partnerskap med TV 2, sikret oss rettigheter til både topp- og breddefotball i Norge. Det er ekstra hyggelig å starte vårt nye fotballtilbud allerede nå på nyåret med toppkamper fra Marbella som omfatter lag som for eksempel Rosenborg, Vålerenga, Brann og Molde, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

Jobbes på høygir

Han opplyser at det nå jobbes på høygir for å være klar til seriestart med den nye Direktesport-plattformen som er basert på TV 2 Play-teknologi.

Kampoppsettet på den spanske solkysten byr på godbiter som Molde mot Häcken, forrige års vinnere av serien i Norge og Sverige, Rosenborg - Stabæk, Vålerenga - Malmö og Brann - Sarpsborg 08, for å nevne noen av kampene. Kampene er en viktig del av oppkjøringen foran en krevende sesong for toppklubbene i Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien.

Rettighetene for Marbella-kampene har Amedia skaffet seg sammen med fotballpartner TV 2.

Mer fotball

Men Direktesport har betydelig mer vinterfotball å by på gjennom Amedia-avisene, med eksklusive rettigheter til 75 kamper med norske toppklubber i tillegg til treningskampene i Marbella.

Disse kampene spilles i både Norge og utlandet. Bodø/Glimt, som møter svenske og danske lag, er én av klubbene som du bare kan følge gjennom Direktesport.

– Med vår store satsing på vinterfotballen vil vi vise våre fotballinteresserte avisabonnenter hva de kan forvente av oss når den norske fotballen begynner å rulle for fullt. Da vil alle med et +Alt-abonnement i en av våre aviser kunne se alle kampene til sine favorittlag i OBOS, Postnord-, Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon), NM Cup og mange andre kamper. Vi kan også by på 75 direktesendte kamper fra Eliteserien, forteller Birkelund.

Alle kampene som vises fra Eliteserien og OBOS-ligaen blir produsert med høy kvalitet og med flere kameraer i samarbeid med TV 2.