Du har vel sett noen av de bildene på sosiale medier du også? Av noen som har slengt beina på bordet eller samlet en gjeng i lystig lag – for å kose seg med «noe rødt i glasset?»

Nå har en importør tatt uttrykket på ordet – og gitt vinen en lokal vri.

Vinen «Buskerud Noe rødt» er lansert på Vinmonopolet. Tilsvarende «Noe rødt»-vin er laget for en rekke steder og fylker i landet. Nå blir jo Buskerud en del av Viken etter årsskiftet, men produsenten har tydeligvis lagt vekt på lokal tilhørighet.

– Skiller seg ut

– Vi er sikre på at alle med tilknytning til Buskerud vil være stolte over å kunne sette en flaske «Buskerud Noe Rødt» på bordet når de skal servere sine gjester, skriver Arne Sneen i en pressemelding fra Vinimportør Divinum AS.

– Vinflaskene vil helt klart skille seg ut i Vinmonopolets hyller med sitt lokale særpreg.

Han tror også hotell- og restaurantbransjen vil være interessert i vin med en lokal snert.

Alle kommunene med

Vinen er allerede tilgjengelig for bestilling på Vinmonopolets nettsider. Etiketten med Buskerud-kartet er laget av Odd Pettersen i Design by Odd.

– Motivet består av et håndtegnet og detaljert kart av Buskerud, oppdelt i sine 21 kommuner, skriver Sneen.

Vinen produseres av Le Chiantigiane i Italia, og kommer fra Toscana. Ifølge Sneen er Toscana et «privilegert sted for å oppnå det beste resultatet i dyrking av vinstokker og i produksjon av gode viner.»

Vinen består av vindruene Sangiovese & Canaiolo Nero.