Regjeringen har åpnet opp for at man kan få satt den fjerde dosen med koronavaksine fra fylte 18 år. I Ringerike vil det være mulig å bestille seg time via kommunens hjemmeside, som før, opplyser Kristin M. Andresen, avdelingsleder ved Helsekontoret for migrasjon, smittevern og vaksiner i Ringerike kommune.

Ved å klikke på denne lenken kommer du rett til siden for bestilling.

LES OGSÅ: FHI: Ny koronabølge er i gang

Samme sted som før

Vaksineringen skjer fortsatt på gamle Eikli skole, hvor kommunen har hatt sitt vaksinasjonssenter under pandemien.

– Vi ønsker å benytte fasilitetene på Eikli, som vi i utgangspunktet har ut 2022. Så om noen har ventet på muligheten for en dose til, er det fint om de tar kontakt nå på tampen av året, oppfordrer Andresen.

Det blir ingen vaksinering i jula.

Kan velge selv

Gruppen fra 18 til 64 år uten underliggende risiko regnes ikke som en av målgruppene som anbefales en ny oppfriskningsdose, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Likevel åpnes det altså opp for at de som selv ønsker det, kan ta en ny dose. Denne åpningen vil være mer aktuell for de eldste i aldersgruppen enn de yngste, og særlig de som til nå kun har takket ja til to doser.

FHI vurderer at risikoen for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 er lav for personer 18–64 år uten underliggende risiko. Nytten av ny oppfriskningsdose vil være begrenset fordi de fleste så langt har tatt de anbefalte dosene og mange har i tillegg relativt nylig gjennomgått infeksjon.

– Så dette er veldig mye opp til den enkelte å avgjøre, men tilbudet er der, understreker Andresen.

Det er imidlertid andre behov enn rent medisinske som kan ligge til grunn for at enkelte har et ønske eller behov for å la seg vaksinere. Det kan være reise, ønske om å beskytte sine omgivelser, ønske om å redusere faren for mer plagsomme symptomer etter smitte, eller en generell uro for sykdommen, skriver FHI.