For de lokale karene Alexander Langset (31), Bjørnar Reime (34) og Mikkel Gythfeldt (33) har det å underholde andre alltid gitt glede. De har jobbet som artister på scener i flere år.

Men rett før pandemien fant de ut at de ville gjøre noe eget – et eget show som ikke minner om noe annet. Eksklusivt, kan man nesten kalle det.

– Spiller oss selv

Showboiz-guttene sliter litt med å finne riktig ord for hva det er de skal fremføre. Det er ingen musikal, ingen konsert, ei heller et teater. I fjor omtalte Ringerikes Blad forestillingen som et «ensemble i alle tenkelige sjangre,» enten det dreier seg om musikalnumre, sketsjer, skuespill, pop, rap eller 50-tallssvisker.

Guttene selv omtaler det som et show av de sjeldne, og de er ganske sikre på at publikum ikke har sett noe lignende før:

– Dette er så annerledes enn alt annet du kan tenke deg. Det er mange ulike numre, der vi bruker ulike effekter og hele tiden samspiller med skjermen bak, sier Bjørnar.

– I hovedsak spiller vi vel egentlig bare oss selv, bare i kraftig forhøyet utgave, og med veldig høy grad av selvironi, supplerer Alexander.

LES OGSÅ: Alexander (31) fikk med seg Thomas (22) i stort Oslo-show: – Han har gjort en kjempejobb

Nye ideer

Av de heldige som fikk sett showet i fjor sommer (med korona-begrensninger), kan guttene love at det vil skje nye ting på scenen i år. Med unntak av et lite avbrekk på en drøy halvtime med Ringerikes Blad, bruker guttene åtte timer på øving hver eneste dag frem mot showet, og med det kommer også nye ideer:

– Grunnmuren og fundamentet for showet vil være likt, men det er med nye oppdateringer og elementer i showet, sier Bjørnar.

LES OGSÅ: Bjørnar (32) etter Eurovision-sirkuset: – Det var helt sykt

Er det noe det ikke skal stå på, skal man tro guttene selv, så er det ironi. Hele showets grunnmur er bygget på humor og selvironi, og de lover stor takhøyde:

– Det er vel først og fremst et helaftens humorshow der grunnmuren er selvironi. Det er en humorfest, tilføyer Alexander engasjert.

Lover å ikke strippe

Selv om reklameplakaten til showet trolig kan virke noe avskrekkende for enkelte, der unge menn står i bar overkropp i flammer, lover guttene at dette ikke er et strippeshow:

– Dette er på ingen måte et strippeshow! Vi ønsker å nå en bred publikumsgruppe, og tror at showet vil passe folk i 20-åra, så vel som folk i 80-åra, sier Mikkel.

Mye av showet er dessuten bygget på sketsjer og avansert filmteknikk som foregår på en storskjerm bak på scenen. Guttene har komponert flere sketsjer, og «green-screen» og 3D-effekter er brukt for å gi et enda mer magisk show:

– Mikkel er utrolig dyktig med slik redigering, og vi vil samhandle med storskjermen under hele showet. Uten å røpe for mye, kan vi fortelle at publikum får bli med inn i en digital verden der de blir dratt med inn i en jaktscene, sier Alexander og Bjørnar samstemt.

LES OGSÅ: Nå blir Alexander, Jonas og Mikkel musikalstjerner på Chateau Neuf: – Veldig annerledes enn mye annet vi har gjort

Hjemmekjært publikum

Guttene er kjent for mange lokalt, og har i mer enn ti år jobbet med ulike prosjekter i Oslo som artister, musikere og skuespillere ved ulike oppsetninger og prosjekter. De kan fortelle at de over lengre tid har ønsket å skape noe sammen, men at tiden aldri strakk helt til. Etter pandemiens inntog ble fritiden mer åpen, og de kunne endelig gå sammen om å konstruere noe de selv er utrolig stolte og fornøyde av:

– Vi snakket jo om dette, ja sikkert nesten i ti år ikke sant, og våren 2020 fikk vi endelig tid til å sette oss ned og faktisk få til noe, forklarer Bjørnar.

Bildeserie

Se bildene fra Showboiz-showet her

Og selv om storbytilværelsen har gitt nyttige erfaringer, kan de tre unisont si at det er for Hønefoss de vil spille:

– Vi er jo fra området, og det er folket her vi vil opptre for, sier Langset, som kommer fra Hole.

FIKK DU MED DEG? Paret fikk beskjed om at bryllupsreisen var kansellert. Dagen etter fant de samme reise, til høyere pris

På egne ben

Guttene har ikke fått noen kulturtilskudd eller kommunale midler for å lage showet, dog har deres hovedsponsor Sparebank1 Ringerike/Hadeland vært en viktig bidragsyter. De applauderer også det lokale næringslivet som viktige støttespillere under hele prosessen.

På tross av at guttene har gjort mer eller mindre alt selv, og brukt mye tid og ressurser på å ferdigstille resultatet, har de fått med seg den lokale musikkprodusenten Jørn Dahl, som blant annet har vunnet en Gullruten-pris og fått solgt TV-serien «The Stream» til amerikanske medier:

– Jørn må være Norges beste musikkprodusent, og alt det tekniske vil være av høyeste kvalitet under hele showet, sier Alexander, mens de to andre nikker samtykkende.

De håper at mange vil ta turen, og trekker det frem som en god mulighet til å støtte lokalt kulturliv, og retter samtidig en stor takk til Gledeshuset for tilliten de har gitt dem:

– Det er en fantastisk sal å fremføre i, og vi er utrolig takknemlig for at Gledeshuset gir oss muligheten til å fremføre her. Det er med stor ydmykhet at vi får ta på oss oppgaven med å starte en ny showtradisjon på sensommeren i Hønefoss. Forhåpentligvis er dette bare starten på en ny årlig showtradisjon i regionen, avslutter guttene.