Gå til sidens hovedinnhold

Nå er stolpejakten i gang i Hole

60 stolper er satt ut i Hole.

Innsendt

Lars Petter Hannestad dro i gang Stolpejakten Hole i 2020. Det var mange som benyttet anledningen til å komme ut på tur i nærområdene til Vik.

I år er også Ringerike Orienteringslag med i Stolpejakten i Hole og har nå satt ut 60 stolper i områdene fra Elstangen i sør til Øvre Grøndokka i nord og til Kroksund i vest.

De fleste stolpene er i boligområdene og på gang- og sykkelveier og er lett tilgjengelig til fots, til sykkel, med barnevogn og rullestol. Noen stolper er langs turstiene i området.

LES OGSÅ: Lars Petter fortviler over folk som jukser: – Det er sikkert fristende

Pendlerparkeringa på Sundvollen er et godt utgangspunkt, hvor man kan legge opp tre til fire rundturer for å registrere de ulike stolpene og eventuelt ta en lunsjpause på Sundvolden hotell. Det er viktig at stolpejegere tar hensyn og ikke parkerer utenom tilrettelagte parkeringsplasser. Det er ikke tillatt å kjøre bil på private veier eller på gang og sykkelveier. Raster du underveis så ta med deg restene hjem.

Les også

Lokale lag gikk sammen om nytt tilbud i Hole: – Over all forventning

Det vil også komme flere stolpeturer i Hole fra Vik/Røyse-området.

Det er gratis for alle å delta i Stolpejakten. For å komme i gang er det bare å laste ned appen til Stolpejakten på mobilen, så har du alt du trenger for å samle stolper. Kart etc. finner du der eller på Stolpejakten.no, hvor du kan laste ned eget kart. Kartbrosjyrer vil også bli lagt ut på sentrale punkter som Frivilligsentralen i Hole, på Sundvolden hotell og på Hole bibliotek.

Stolpene i Sundvollen-området står ute fra 1. mai til 1. november.

Vi har fått støtte fra Ringerikskraft, Sparebank1 Ringerike Hadeland, Sanitetsforeningen i Hole og Sundvolden hotell. Vi vil i løpet av sommeren og høsten trekke ut gavekort som kan brukes på Sundvolden hotell.

Kommentarer til denne saken