Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det klart for Sommerles

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. juni kan alle 1.-7.-klassinger i Ringerike kommune være med på Norges kuleste lesekampanje, Sommerles, sammen med barn fra hele Norge.

Innsendt

Målet med den digitale kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie og dermed øke lesekompetansen i en periode der den vanligvis svekkes.

2019 var et rekordår for Sommerles. Til sammen deltok godt over 130 000 leseglade barn på landsbasis, men vi ønsker enda flere barn velkommen!

Sommeren blir for de aller fleste litt annerledes i år, men det gjør forhåpentligvis at enda flere oppdager gleden ved å lese bøker. En reise i bøkenes verden kan noen ganger til og med overgå reiser i det virkelige liv.

Ringerike bibliotek tilbyr inntil videre Takeaway-utlån.

Det betyr at man kan bestille det man vil låne på vanlig måte ved hjelp av Bibliofilappen, eller på PC ved å søke og bestille i katalogen på nett https://ringerike.bib.no/. Man kan også laste ned appen BookBites og lese bøker på mobilen eller iPaden. Vi anbefaler også publikum å følge med på Ringerike bibliotek sin hjemmeside og Facebook.

1. juni blir det en digital overraskelse her hvor dere får vite hvilke forfatter som kommer på årets Sommerlesfest. Ja, for det blir Sommerles-avslutning i år også, vi vet bare ikke helt hvordan foreløpig. Men først skal det leses gjennom hele sommeren.

Barna får poeng etter hvor mye de leser. De registrerer seg på sommerles.no.

På bibliotekets hjemmeside vil deltakerne også finne kodeord som de trenger for å få ekstra poeng i konkurransen. Vi håper publikum tar kontakt på e-post bibliotek@ringerikebibliotek.no dersom de trenger hjelp, ønsker bokanbefalinger eller andre ting. Vi er også tilgjengelige på telefon.

I vinduet ut mot foajeen kommer vi til å stille ut premiene barna kan vinne, og forslag til bøker barna kan låne. Ringerike bibliotek har også fått en forfatter til å lage video hvor han leser høyt fra en av bøkene sine.

Foreløpig vil vi bare røpe at forfatteren kommer fra Jevnaker, og at han har skrevet mange svært populære bøker. Vi tror de barna som skal begynne på skolen til høsten vil synes at denne fortellingen er ekstra fin.

  • Sommerles.no gjør det gøy å lese!
  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1.–7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.
  • Sommerles ledes i 2020 av Viken fylkesbibliotek

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.