Regionsjef Vidar Opsalhagen i Amedia distribusjon erkjenner at fredagen ikke ble en veldig god dag på jobben:

– Vi har rett og slett fått så mye sykefravær siste døgn at reserveløsningene våre ikke holder, sier han til Ringerikes Blad.

Avbøtende tiltak

Han har regnet seg fram til at det var rundt 700 abonnenter som ikke fikk enten Ringerikes Blad eller Hadeland.

– Flere av budene som er syke har fått korona, og det betyr at vi nok blir redusert noen dager. Det kan gi utfordringer med distribusjon av aviser. Vi jobber med avbøtende tiltak, men jeg tror vi skal være ærlige på at dette kan gi problemer, sier han.

Det er snaut 40 ruter i det aktuelle området, og fredag var det ni bud som var borte fra jobb på grunn av sykdom.

– Vi har brukt alt av reservemannskap, og fortsetter med det. Vi gjør det vi kan for å unngå at flere blir smittet, men det er en risiko for at vi får flere syke de nærmeste dagene. Det er første gag i pandemien som smitte gjør at vi ikke får ut aviser. Det er krevende også i andre regioner. Vi håper på forståelse for situasjonen, samtidig som vi forstår at folk gjerne vil ha avisen sin. Vi gjør det vi kan, forsikrer Opsalhagen.

Kan hente selv

Det er lagt ut aviser utenfor Ringerikes Blads lokaler i Arnemannsveien i Hønefoss for dem som har mulighet til å hente aviser selv. Alle abonnenter har også mulighet for å lese innholdet digitalt om de ønsker det.

Ikke nok med at korona slår ut en del av mannskapet. Det er også utfordringer med føret for de av budene som faktisk er på jobb.

– Det har vært regn og svært glatte veier rundt oss nå. Vi gjør så godt vi kan, men summen preger hverdagen vår sier han.