Torsdag 2. februar starter quiz-sesongen på biblioteket. Deretter blir det nye muligheter 9. mars og 27. april.

Spørsmålene er nye, men oppskriften er den samme som tidligere: 40 varierte spørsmål fra de fleste kategorier.

– I tillegg til vanlige kunnskapsspørsmål så prøver jeg også å variere litt med noen bilde- og musikkoppgaver. Her blir det med andre ord noe for enhver smak, sier quizmaster Håvard Krågsrud.

Det kåres et vinnerlag hver kveld, men det er likevel det sosiale som er viktigst når biblioteket inviterer til quiz. Det er maks seks personer pr. lag, og det kan være lurt å melde på laget i forkant for å være sikret plass.

– Men her er du hjertelig velkommen selv om du ikke har eget lag også. Da kan du bare møte opp, så får du bli med et av lagene som trenger flere folk. Biblioteket stiller også raust opp med uttrekkspremier som alle kan vinne, uansett hvordan det går i selve quizen, forteller Håvard.

I fjor startet biblioteket med et helt nytt quiz-tilbud. Her er det barn i småskolealder (1. til 4. trinn) som kan delta. Arrangementet heter selvsagt Quiz for kids.

– Oppgavene er tilpasset målgruppa, og her kan barn delta helt uavhengig av hvor godt de behersker lesing og skriving. De svarer nemlig ved hjelp av egne fargelapper, røper quizmasteren.

Barna som deltar kan selvsagt ha med seg en foresatt eller annen voksen dersom de ønsker det, og man trenger ikke ha eget lag for å delta. Her kan alle være med.

– Når det er Quiz for kids på biblioteket så har jeg også med egen assistent. Hun er 8 år, og har kvalitetssikret alle spørsmålene i forkant, forsikrer Håvard med et smil.

Første barnequiz arrangeres lørdag 28. januar, og neste gang blir lørdag 1. april. Begge på hovedbiblioteket i Hønefoss.