Orgelet i Randsfjord kirke er bygget av Norsk Orgel- og Harmoniumfabrikk i 1980. Det er et teknisk velfungerende orgel, men mangler endel på det klanglige fundamentet. En orgelkomité oppnevnt av Jevnaker kirkelige fellesråd har siden 2020 arbeidet med planer for å få oppgradert og utvidet det eksisterende orgelet.

I samarbeid med orgelkonsulent Hans Jacob Tronshaug ble det høsten 2021 laget en prosjektbeskrivelse som fire orgelbyggere ble invitert til å levere tilbud på. Vinneren av konkurransen ble orgelbygger Marius Lyngø i samarbeid med Richard Rensch Werkstätte für Orgelbau. Det er samme firma som har bygget orgelet i Hønefoss kirke.

Den 20.desember ble det tegnet kontrakt mellom orgelbygger og Jevnaker kirkelige fellesråd. I tillegg til generell rengjøring av instrumentet og utskifting av slitte deler, innebærer prosjektet en utvidelse og omintonering av instrumentet til en varmere, mykere og mer bærende klang. Orgelet skal være ferdig innen påske 2023. Arbeidet i kirken starter i januar 2023.

Prosjektet er finansiert ved hjelp av midler fra Sparebankstiftelsen Jevnaker-Lunner-Nittedal, Stiftelsen Jevnaker Aldersboliger og Jevnaker kommune.