(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Torsdag morgen fikk politiet melding om at en død mann var funnet i en bakgård i Engene.

– Den avdøde ble funnet utendørs, forteller operasjonsleder Tommy Eriksen til Drammens Tidende.

Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig, og har startet etterforskning.

Slåsskamp

Den avdøde mannen er foreløpig ikke identifisert, men ifølge vitnet som meldte om dødsfallet skal det ha skjedd en slåsskamp i et bygg i nærheten kvelden før. Politiet tror at avdøde var involvert i slåsskampen.

Politiet har siktet en mann for kroppskrenkelse, men understreker at de ikke vet sikkert om avdøde var involvert i slåsskampen.

– Vi tror det er en sammenheng, men vi er ikke sikre på om det er en sammenheng, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen.

Den siktede er en polsk mann i 50-årene som bor i nærheten. Han er siktet for kroppskrenkelse, ikke drap. Han skal ikke ha hatt noen fysiske skader.

Den siktede gikk torsdag ettermiddag i avhør. Han har fått oppnevnt advokat Anders Green som forsvarer. Green sier torsdag kveld til Drammens Tidende at hans klient ikke erkjenner straffskyld for kroppskrenkelse.

– Han har sittet i flere timer langt avhør og vært samarbeidsvillig, men han stiller seg uforstående til siktelsen, sier Green.

Politiet opplyser i en pressemelding klokka 19.21 at når det gjelder saken som omhandler mistenkelig dødsfall, så vil avdøde bli obdusert fredag formiddag.

– Sørøst politidistrikt vil be om bistand fra Kripos til obduksjonen og identifikasjon. Sørøst politidistrikt vil også be Kripos om bistand til tekniske undersøkelser, skriver de

Ikke identifisert

Torsdag ettermiddag jobbet politiet fortsatt med å identifisere avdøde. De kan derfor ikke si noe om relasjonen mellom avdøde og siktede.

– Vi vet ikke hvem han er, sier politiadvokat Svane Mathiassen. De har bedt Kripos om hjelp til identifisering. Hun håper også at avhør av siktede kan bidra til identifisering.

Politiet er også usikre på hvor lenge avdøde har ligget død. Det er uklart når slåsskampen skal ha skjedd. Politiet fikk først informasjon om slåsskampen torsdag morgen.

– Vi kan ikke si nøyaktig hvor lenge (han har ligget ute, journ. anm), men vedkommende bar preg av å ligge under snøen, sier Eriksen til Dagbladet.

Nabo så noe hun syntes var «rart» i morgentimene: – Han hoppet inn i en taxi og dro fra stedet