Gå til sidens hovedinnhold

Mulighetenes marked i Haugsbygd

– Jeg vil hjem til Haug. Jeg vil kunne ta del i tradisjonene som lever flott i bygda vår, skriver «boligsøkende haugianer".

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er en av dem som har vært så heldig å vokse opp i Haugsbygd, og synes det er veldig flott å se utbyggere som Hjalmar Sørgård, som ønsker å satse på nybygg tilpasset flere generasjoner.

Førstegangskjøpere, unge på utkikk og eldre på vei ut av enebolig, kan så absolutt ha behov for enkle, vedlikeholdsfrie boliger, uten hager og store private områder.

Eneboliger er det mange av i Haugsbygd, og det er nå et behov for blokker med leiligheter av ulik størrelse.

Boliger i området hvor Hjalmar vil bygge vil kunne la utflyttede studenter flytte «hjem» fra Oslo og benytte seg av gode pendlermuligheter.

Førstegangskjøper

Som førstegangskjøper vil man kunne kjøpe en leilighet i blokk her, og bruke 5 minutter til pendlerparkering og Oslo-bussen. Det er også passe avstand til jobb i Hønefoss, Jevnaker og områder i nærheten.

Området ved Klekken er også lett tilgjengelig med tanke på bussforbindelser, skole, barnehage, lege, butikk, kirke, klubbaktiviteter og et lokalsamfunn man kan høre til i.

Les mer

Her vil Hjalmar bygge blokker og 118 boenheter: – Jeg regner med at vi får protester

Unge foreldre får også et stort pluss ved at man kan sende sine barn trygt til skole og aktiviteter, da det er ferdig opparbeidet gang og sykkelvei som leder inn til sentrum av Haugsbygd.

Godt tilrettelagt

Dette regner jeg også som et stort positivt tillegg for de eldre som ønsker en leilighet her. Det kan motivere eldre til å holde seg i aktivitet, på en trygg og god måte.

De vil ha glede av at det allerede ligger godt til rette for gå- og sykkelturer, i flotte omgivelser sommer og vinter.

Det er synd å lese fra naboer til byggefeltet at man er redd for utvikling og tilflytning. Hva ønsker man? Er det bare de som tjener mest, eller som har eid et par boliger fra før som skal kunne kjøpe seg noe?

Les mer

Blokkfelt ved Klekken | Inge Skavhaug

Boligmarkedet kan ikke bare være for dem som skal ha flotte eneboliger, med høye lån og lite tilbake til kommunen. Det må også være plass til de som vil satse nytt og være med å bygge samfunnet i Haugsbygd videre.

Trafikk forsvinner

Om man tenker på hvordan veinettet vil belastes med nye innbyggere, må man også ta i betrakting trafikken som vil forsvinne derfra når ny E16 over Eggemoen står klar.

Dette leserinnlegget forteller at blokkene skal være på 18–19 meter. Om man da tenker på skogen som sto der fra før, og andre eneboliger og låver rundt om i Haugsbygd er ikke dette en unaturlig høyde for bygda.

Les mer

Setter foten ned for boligplaner i Haugsbygd: – Blokker og høyhus skal vi ha i sentrum av Hønefoss

Om man skal ha plass til nye beboere og et voksende samfunn må man tørre å satse, tørre å gi plass til noe nytt, tørre å gi klarsignal til blokker som kan huse de som ikke har behov for eneboliger, men ønsker leiligheter.

Håper utvikling er ønsket

Jeg håper kommunestyret ønsker utvikling. Jeg håper de ønsker unge som bidrar tilbake til bygda de kommer fra ved å kunne kjøpe seg bolig. Jeg håper de ønsker en utvikling i Haugsbyd, hvor bygda ønsker sine barn velkommen tilbake i egne boliger eller leiligheter.

Jeg vil hjem til Haug. Jeg vil kunne ta del i tradisjonene som lever flott i bygda vår. 17. mai-toget som går forbi det planlagte feltet. Ja, tenk å få plass på første rad til dette.

Er det en ting man alltid savner når man har flyttet fra Haugsbygd er det solnedgangen over Norefjell.

Tenk å komme hjem til terrassen på leiligheten sin og kunne nyte solnedgangen, uten å måtte tenke på om gresset og hekken vokser seg for høy.

Jeg gleder meg over utviklingen som ønskes for bygda, og håper å kunne flytte hjem igjen!

Kommentarer til denne saken