Jevnaker Motorklubb har fått 137.000 kroner fra DNB-stiftelsen og 99.000 kroner i BOOST-midler fra Jevnaker kommune og Sparebank 1. Til sammen blir det 236.000 kroner til videre satsing. Og de er skråsikre på hva pengene skal gå til:

– Vi er strålende fornøyde. Pengene skal brukes til rekruttering. Vi ønsker oss flere unge sjåfører, sier Eirik Klinkenberg i klubbens styre.

Tidligere i år gikk klubben til innkjøp av tre nye sykler, nettopp med tanke på å få flere til å ville prøve motorsport. Det ble en suksess.

– Det var kjemperespons. Derfor ønsker vi å utvide tilbudet. Midlene skal hjelpe oss til innkjøp av flere sykler, mer utstyr og innleie av trenere, så vi kan ta motorsporten til nye høyder, opplyser Klinkenberg.

LES OGSÅ: André (27) fra Jevnaker vant Norgescupen

– Det har vært et år utenom det vanlige. I koronatiden har flere ønsket å utforske denne sporten, erfarer han.

Nå planlegger de flere tiltak for å øke rekrutteringen, blant annet aktivitetsdager i 2021.

– Å drive en motorklubb krever utallige timer dugnad. Spesielt med så store områder. Vi har en barnebane, en ATV-bane, en crossbane og en endurobane. Dette krever ukentlig vedlikehold, og vi har stort sett åpent hele året med unntak av noen uker i overgangen mellom høst og vinter, sier Klinkenberg.