Gå til sidens hovedinnhold

Motorklubben fikk over 230.000 kroner: – Det har vært et år utenom det vanlige

Jevnaker Motorklubb skal satse enda mer på unge sjåfører. Nå har de fått viktige midler på plass.

Jevnaker Motorklubb har fått 137.000 kroner fra DNB-stiftelsen og 99.000 kroner i BOOST-midler fra Jevnaker kommune og Sparebank 1. Til sammen blir det 236.000 kroner til videre satsing. Og de er skråsikre på hva pengene skal gå til:

– Vi er strålende fornøyde. Pengene skal brukes til rekruttering. Vi ønsker oss flere unge sjåfører, sier Eirik Klinkenberg i klubbens styre.

Tidligere i år gikk klubben til innkjøp av tre nye sykler, nettopp med tanke på å få flere til å ville prøve motorsport. Det ble en suksess.

– Det var kjemperespons. Derfor ønsker vi å utvide tilbudet. Midlene skal hjelpe oss til innkjøp av flere sykler, mer utstyr og innleie av trenere, så vi kan ta motorsporten til nye høyder, opplyser Klinkenberg.

LES OGSÅ: André (27) fra Jevnaker vant Norgescupen

– Det har vært et år utenom det vanlige. I koronatiden har flere ønsket å utforske denne sporten, erfarer han.

Nå planlegger de flere tiltak for å øke rekrutteringen, blant annet aktivitetsdager i 2021.

– Å drive en motorklubb krever utallige timer dugnad. Spesielt med så store områder. Vi har en barnebane, en ATV-bane, en crossbane og en endurobane. Dette krever ukentlig vedlikehold, og vi har stort sett åpent hele året med unntak av noen uker i overgangen mellom høst og vinter, sier Klinkenberg.

Les også

NM-gull til Jevnaker: – Vi er veldig stolte

Kommentarer til denne saken