Gå til sidens hovedinnhold

Nytt Statoil-skilt kommer nær deg

Artikkelen er over 5 år gammel

Statoil-navnet forsvinner fra over 330 stasjoner.

I fjor høst ble det kjent at Statoil-stasjonene i Norge både skal bytte navn og få helt ny dekor, skriver Broom.no.

Nye skilt

I praksis betyr det at over 300 stasjoner i Norges største bensinstasjon-kjede skal skru ned Statoil-skiltene og montere nye. Nå skal de hete Circle K.

Bakgrunnen for dette er at Statoil Fuel & Retail i 2012 ble solgt fra Statoil til Couche-Tard, en av verdens ledende aktører innen servicehandel. Og de skal rulle ut Circle K-varemerket i en rekke land, også i Norge.

Den store jobben starter i mai, men to stasjoner har «tjuvstartet» og fått ny drakt.

Les også: Snart forsvinner Statoil-navnet fra alle stasjoner

Teknisk test

– Som en del av forberedelsene tester vi materiell på to av våre stasjoner. Vi har altså ikke startet det store merkeskiftet, selv om den første Circle K-stasjonen er på plass i Norge og Europa. Den ligger på Fetsund i Akershus, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

Han forteller at den tekniske testen gjennomføres for å avdekke utfordringer man kan støte på når merkeskiftet starter i mai. Desssuten er det for å prøve ut ulike løsninger, sjekke at de nye skiltene holder den kvaliteten de skal ha og sikre at man er godt forberedt.

Les også: Derfor bruker bilen din mer drivstoff vinterstid

Vil ta ett år

Norge og Sverige er for øvrig først ute med Circle K i Europa.

– I mai 2016 starter vi arbeidet med å omprofilere godt over 300 stasjoner og truckautomater i Norge, samt alle stasjoner i Sverige. Vi regner med at arbeidet kommer til å ta cirka ett år før alle Statoil er Circle K i Norge. Omprofileringen betyr at vi vil bytte ut alt med eksisterende Statoil-profil med vår nye Circle K-profil, forteller Hansen. (ANB)

Kommentarer til denne saken