500.000 kilometer etter at Per Moen kjøpte sin Subaru Legacy i 1997 har det knapt vært en eneste uforutsett utgift med bilen.

Som en anerkjennelse for godt bilhold og like godt kundeforhold, spanderte Magne Nyheim og Ring Autoservice jubileumsservicen på Moen.

- Dette blir vel femte skift av registerreim, konstaterte Nyheim, som tror godt vedlikehold og jevnlig service på merkeverksted er hemmeligheten bak den lange levetiden.

Kjøpte tilbake

Moen kjøpte bilen ny i 1997.

- Jeg brukte den som firmabil i to år, og kjørte 100.000 kilometer på den tiden. Så solgte jeg bilen, som var i Magne Nyheims familie i noen år. I 2004 sto bilen her igjen, og jeg kjøpte den tilbake, forteller Moen.

- Den gangen sa jeg at det er en av de beste bilene jeg har hatt, og det synes jeg fortsatt. Jeg er opptatt av å ta vare på bilen, og har skiftet olje og oljefilter for hver 10.000 kilometer. Ellers har jeg fulgt serviceplanen hele veien, sier han.

Det har gitt resultater. Med unntak av deler som vanligvis skiftes på grunn av slitasje, har det rett og slett ikke vært noen problemer med bilen.

- Til og med eksosanlegget er originalt, forteller Moen.

- Den er behagelig å kjøre også. Jeg lånte den bort en gang, og fikk spørsmål om kilometerstanden var riktig. Bilen var jo som ny!

Trofast kunde

Erfaringen har gjort Moen til trofast Subaru-kunde i Hønefoss, selv om han er bosatt på Høvik i Bærum.

- Det er alltid skikkelig service her. Jeg kom hit som kunde da jeg måtte overhale en dieselpumpe på bilen jeg hadde da, og Ring Autoservice var de eneste som fikk gjort det. Karstein Nyheim tok meg med på en prøvetur, og overbeviste meg om at jeg skulle kjøpe en Subaru Legacy, forteller han. Bilen har han altså fortsatt, og kundeforholdet er like godt etter 14 år.

Moen har en rekke eksempler på hvordan den velbrukte bilen kommer seg fram på de fleste steder. En unnamanøver på svenske veier endte i grøfta ved ett tilfelle.

- Jeg var sikker på at «nå går vi rundt». Men bilen sto støtt, og jeg kunne bare kjøre opp igjen fra grøfta, uten noen skader, forteller han.

Planen er å kjøre bilen så lenge den vil gå.

- Jeg tror den kan holde i flere hundre tusen kilometer ennå, sier Magne Nyheim, som sikkert kan se fram til nye besøk fra Per Moen og hans Subaru.