Sjåføren tok en snarvei, men det straffet seg | Landet rundt

Kontrollørene til Statens vegvesen var ikke imponert over denne løsningen, det endte med bruksforbud for den utenlandske sjåføren.

Kontrollørene til Statens vegvesen var ikke imponert over denne løsningen, det endte med bruksforbud for den utenlandske sjåføren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjåføren hadde festet akslingen med en jekkestropp og la avgårde med et manglende hjul på vogntoget sitt. Det skulle vise seg å være lite smart.

DEL

Den utenlandske sjåføren ble nemlig vinket inn på en kveldskontroll på Sokn kontrollstasjon, på E39 i Rogaland.

Kontrollørene var ikke spesielt imponert over synet som møtte dem, skriver Broom.

Fikk bruksforbud

– Det viste seg at det var store skader på hjulnavet. Sjåføren fikk bruksforbud og teknisk mangel, melder Statens vegvesen i sin rapport, ifølge nettavisen Roganytt som først skrev om saken.

Dermed var det ingen bønn: Sjåføren måtte utbedre skaden, før han fikk kjøre videre.

Til sammen 55 kjøretøyer passerte gjennom kontrollplassen underveis i denne kontrollen. Ifølge Roganytt ble 12 av dem sjekket nærmere for vekt, vektårsavgift , lastsikring og dekk/bremser.

Kjøreforbud

Den tekniske kontrollen resulterte i en mangellapp med frist for utbedring av feil. Ett kjøretøy fikk midlertidig kjøreforbud, på grunn av for dårlig sikring av lasten.

– Sjåføren måtte i dette tilfellet sikre lasten forsvarlig og forskriftsmessig før han fikk fortsette, forteller Statens vegvesen i sin rapport.

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.

Artikkeltags