De fire strenge er Arne Christian Johannessen, Per-Erik Berge, Stein Buan og Ove Reidar Venås.

Det var Per-Erik Berge som hadde ideen til dette musikalske samarbeidet.

Han beskriver konserten slik: – Det blir bluesete køntri, rockete viser, nytelsesmiddelpreget lokalklang med irsk vri, dadgad-spilt gammalpop og annet musikalsk godteri. Og tekstene er på norsk, med ett unntak.

Arne Christian Johannessen er pensjonert møller med et malende hjerte for sang og spill. Har spilt i flere band opp igjennom årene, men har også i mange år gledet mange eldre med soloopptredener på ulike institusjoner.

Per-Erik Berge hadde tenkt å bli musiker, men ble lærer, rektor, journalist, skolekorpsdirigent og sånt. Har holdt på med musikk ved siden av, men bestemte seg tidlig for å drive enda mer med musikk etter arbeidslivets slutt, hvis han fortsatt skulle være noenlunde ved sine fulle fem da. Er kanskje nå det.

Stein Buan lærte seg å spille gitar da han var i 60-åra. Han gjør særlig suksess på gamlehjemma på Hadeland. Nå er han altså klar til å prøve seg på et spenstig og urbant publikum på Hønefoss.

Ove Reidar Venås ble slått overende av visebølgen på slutten av 1960-årene. Som pensjonist opptrer den tidligere journalisten og læreren så ofte han kan som trubadur med både andres og egne viser på repertoaret.