Morten bodde og arbeidet i Danmark mesteparten av sitt voksne liv, men holdt tett og god kontakt med familie og venner i Norge. Han var ofte i Hønefoss, og hytta planla han å oppgradere. Kanskje ble det mulig å trappe noe ned på legejobben for å tilbringe mer tid i Åsa.

Den muligheten fikk ikke Morten. Han rakk så vidt å fylle 64 år.

Morten skal bli husket som en hensynsfull person, som viste oppriktig interesse for sine medmennesker og som alltid lyttet aktivt til andre. Dette var egenskaper som kom godt med i arbeidet som lege i København.

Som venn var Morten en interessant samtalepartner, oppdatert og samfunnsengasjert, en person som kunne bringe inn nye innfallsvinkler og mye humor. Det var ikke kjedelig omkring Morten. Men han krevde ikke mye oppmerksomhet på egne vegne. Morten var mest opptatt av at andre skulle ha det bra. Han hygget seg med å invitere til god mat og viste stor gjestfrihet overfor store og små.

Sporty lek og aktiv fritid sto høyt i kurs for Morten. Det kunne være å håndtere en drage i vinden om sommeren, eller sette fart med skiseil om vinteren. Som tidligere svømmer var det våte element en viktig arena for Morten, og han satte stor pris på sommerdager med båtliv og vannski på Steinsfjorden. Denne sommeren ble dessverre annerledes.

LES OGSÅ: Morten (64) fra Hønefoss knivdrept i Danmark: – Jeg har følt på sorg før, men ikke sånn sorg, sier broren