Gå til sidens hovedinnhold

Mons Ivar Mjelde og Anne Sandum skal tale Ringerikes sak i Viken

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet i Viken har valgt hvem som skal stå på deres liste til regionvalget for Viken neste høst. To lokale er på såkalte sikre plasser.

Det er Anne Sandum (15. plass) som har lang erfaring fra fylkespolitikken i Buskerud. Og Mons Ivar Mjelde (20. plass). Han er leder i Ringerike Arbeiderparti og har lang erfaring fra kommunestyret. Arbeiderpartiet anser selv at de har gode muligheter til å få 23–25 representanter i det nye Fylkestinget i Viken.

Dermed ligger det godt an for disse to kandidatene selv om de ikke er på toppen av lista.

Flere lokale

Den består av hele 93 navn og det er flere lokale navn, men da på plasser hvor det ikke er særlig realistisk å bli valgt inn.

Dagny Christin Sten er Jevnakers representant på en 43. plass. Mens Helene Bøsei Olsen fra Hole står på 83. plass.

Det er også noen flere ringerikinger på lista. Ståle Skjønhaug (54. plass), Karine Pedersen (61. plass), Svein Vargan (70. plass) og Terje Berghagen (76. plass)

Det er Tonje Brenna fra Jessheim som er toppkandidaten mens Roger Ryberg, dagens fylkesordfører i Buskerud, har andreplassen og Siv Henriette Jakobsen fra Moss i Østfold er på tredjeplass.

Dette ble vedtatt på Viken Arbeiderpartis nominasjonsmøte i Lillestrøm lørdag.

– ​​Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og jobbe hver dag for at Viken skal være et godt fylke å bo i. Vi lover å stå på for at skolene våre, nærings- og arbeidslivet og kollektivtilbudet skal bli best mulig, sier Brenna i en pressemelding.

– I de videregående skolene vil vi bygge sterke team med gode fagfolk rundt elevene slik at læreren får være lærer og eleven kan bli sett og hørt som et helt menneske.

Fylkesråd

Brenna ønsker å bli Vikens første fylkesrådsleder, som er den ledende posisjonen når det nye fylket skal styres etter parlamentarisk modell.

Roger Ryberg (66) er Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat og har andreplassen på lista.

– Det programmet vi har vedtatt gir oss et veldig godt utgangspunkt for å lage politikk for innbyggerne i Viken.

– Jeg gleder meg veldig til å være med og lede vår fylkestingsgruppe i en spenstig ny region – Norges største! Vi har satt sammen en valgliste med ung og gammel og de midt imellom som virkelig vil sette farge på hele Viken. 

Ryberg bor i Hurum som blir Asker kommune fra 2020.

Kommentarer til denne saken