– Jeg har 35 år i bransjen, forteller Mona Løvbrøtte fra Brandbu til Avisen Hadeland.

Hun var tidligere i Tjernslien regnskapskontor. Det ble kjøpt opp av Økonomitjenester Innlandet AS i 2020, som nå er Frisikt Økonomi og Rådgivning.

Lisa Palmgren fra Jevnaker har vært selvstendig regnskapsfører i Jevnaker siden 1989.

Samme ungdomsskole

– Jeg startet som ansatt hos Tore Gulbrandsen i 1985. Jeg jobbet i daværende Jevnaker Sparebank fra 1988 til 1989, så begynte jeg med selvstendig regnskapskontor, forteller Lise.

Lise og Mona blir nå teamledere i det nye regnskapsbyrået Frisikt, ved sine kontorer i Jevnaker og på Jaren. De blir også medeiere i det nye konsernet. Dessuten kjenner de hverandre fra før. Lise er opprinnelig fra Bleiken.

– Vi gikk et år sammen på ungdomsskolen i Brandbu, forteller regnskapsførerne.

LES OGSÅ: Johnny (34) og Joachim (32) satser med ny butikk: – Vil tilby noe som ikke alle andre driver med

Det nye konsernet

Frisikt Økonomi & Rådgivning AS og Økonomirådgivning AS går nå sammen og danner et regnskap og rådgivningskonsern under merkenavnet Frisikt.

Frisikt-konsernet bygger opp et tjenestetilbud til små og mellomstore virksomheter på Østlandet. Selskapet ønsker å gjøre hverdagen enklere for de som driver forretningsvirksomhet i alle bransjer. Nå blir lokale regnskapsbyråer med under Frisikt-paraplyen. Kundene vil ikke merke noen praktisk endring, forteller Terje Torsæter, direktør i Frisikt Økonomi og Rådgivning AS.

Frisikt-konsernet har i oppstarten med 140 medarbeidere som skal bistå næringslivet i regionen. Det nye konsernet ønsker fortsatt å bygge lokal tilhørighet.

– Vi skal være tilgjengelige for kundene. Vi utvider tjenestene i forhold til IT-tjenester for kundene, for å gjøre det enklere. Vi har 3.500 kunder og lokal tilhørighet er fortsatt viktig for oss. Vi skal hjelpe kundene våre der de er, sier Torsæter.

– Alle eksisterende kunder vil beholde sine vante kontaktpersoner og vil ikke merke noen endringer i hverdagen bortsett fra tilgang til et økt tjenestetilbud i månedene som kommer, sier Torsæter.

LES OGSÅ: Kinoen i ny drakt: – Oi! Her var det annerledes

Trenger flere medhjelpere

Bransjen ser, i likhet med næringslivet ellers, utfordringer med å nyrekruttere ansatte.

Det er en kamp om hodene. Den økende veksten gjør at vi også trenger flere medarbeidere som vil være med å bygge opp et spennende konsern med ulike karrieremuligheter, sier Terje Torsæter.

Frisikt er i dag lokalisert på Gjøvik, Lena, Brumunddal, Lørenskog, Jevnaker, Gran, Raufoss, Næroset, Elverum, Flisa og et deleid selskap i Hamar. Frisikt-konsernet har i dag cirka 90 eiere. Konsernet vil til sammen ha 3.500 kunder og være organisert med datterselskaper.

Det nye konsernet vil være i drift fra første september og skal ledes av Øystein Snuggerud.