– Det var med forferdelse jeg leste artikkelen om mobbing ved Tyristrand- og Ringeriksskolen ellers. Dette er så høye tall at det er vanskelig å forstå. 28 prosent av alle elever i sjuende trinn ved Tyristrand, og hver åttende elev i samme klassetrinn ved skolene i Ringerike blir altså mobbet! Vet Ringerikes Blad om det er tatt tiltak blant elever, lærere eller fylke? Kanskje finnes det en statistikk på kommunenivå for hele landet. Dette er i alle fall svært dårlig reklame for denne innflyttingskommunen, skriver pensjonist Jan P. Groven i Haugsbygd.

LES OGSÅ: Kari-Anne (17) ble mobbet i åtte år: – Jeg satt ofte på do og spiste matpakka mi for å slippe unna

Fin feiring!

Min 90-årsdag i disse korona-tider kunne ikke vært hyggeligere! Mange venner og naboer dukket opp på gårdsplassen i tur og orden med blomster, gaver og bursdagssang. Masse telefoner og siste SMS kom kl. 10 på kvelden. I dag kom en fra Klækken hotell med den mest enorme blomsterbukett jeg noen gang har fått (ja, jeg er fast søndagsgjest og har bl.a. flere ganger kunnet bestille mat som jeg får levert på døren). Med andre ord: Det behøver ikke være stusslig å feire runde år i disse tider. Så jeg skriver dette for å gi andre ideer om hvordan man kan feire en jubilant. TL

LES OGSÅ: Korona stopper festen for Jakob (20): – Det blir feiring på nettet i stedet

Folkeskikk for hundeeiere

– Det er så hyggelig at folk bruker parker og offentlige fellesarealer som er til for at barn og voksne og dyr kan kose seg. Men dessverre er det er stadig mange hundeeiere som må minnes på at de er ansvarlige for å plukke opp etter hundene sine. Lufter du hunden din på stranda, så følg med og plukk opp. Det er alltids en søppelkasse i nærheten. Det setter gjerne alle oss hundeeiere i dårlig lys om du ikke gjør det – og ekkelt om man trår i det – eller at sporlina til ens egen hund blir tilsølt av det. Med vennlig hilsen Britt Buraas, Røyse.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.