Gå til sidens hovedinnhold

Misvisende skilting i Hønefoss gir flere parkeringsgebyr | Ellen Sandberg

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ringerike kommune og Q-park synes tydeligvis det er helt greit at bilistene må stå ansvarlig for dårlig skilting, sier Ellen Sandberg i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Både Q-Park og Ringerike kommune frasier seg ansvar for dårlig skilting på Tippen og Ringerike Stormarked i Hønefoss sentrum. Representanter for begge bør ta seg en tur til denne parkeringsplassen en mørk kveld.

Da kan de se at parkeringsskiltet med pil til parkeringsautomaten står på Q-Parks område. Og at skiltet med pil peker mot kommunens parkeringsautomat. En lang, hvitmalt linje på bakken markerer skillet mellom eiendommene, den private og den kommunale tomta. Kommunens parkeringsskilt står på den private eiendommen.

Som lydig kunde går man til den parkeringsautomaten som skiltet peker mot. Da sitter du i fella. Du betaler penger for parkering til Ringerike kommune, som ikke tilkommer dem – og i tillegg ilegges du et gebyr på 600 kroner fra Q-Park for ikke å ha betalt til dem.

Ringerike kommune og Q-park synes tydeligvis det er helt greit at bilistene må stå ansvarlig for dårlig skilting. Det kan umulig være korrekt. Hvor er forbrukerrettighetene?

Det skulle være en enkel sak for Q-Park å plassere et godt synlig skilt for bilister, og ikke et skilt 20 meter lenger bort fra der man parkerer bilen, hvor man ikke engang kan se skiltet.

LES OGSÅ: 20 minutters gratis parkering: – Ja, det vil vi ha

I relasjonen tjenesteyter versus kunde er det tydelig hvem som er maktesløs. Ved å fraskrive seg ansvar og ikke gjøre noe, slipper kommunen og Q-Park utgifter til noe som helst. Og de kan fortsette å tjene sine urettmessige penger.

Urettmessig til kommunen fordi de innkasserer penger, selv om man ikke står parkert på deres område, og ekstra høy, urettmessig gebyr, til Q-Park fordi man har betalt på feil parkeringsautomat. 

Bilister blir fortalt at de er ansvarlige for å se godt etter skilting og merking. Underforstått, vi bruker ikke øynene godt nok.

LES OGSÅ: Tusenlapper til parkering | Anders Skrataas

Kommentarer til denne saken