En person er pågrepet etter den alvorlige hendelsen i Kongsberg onsdag kveld der politiet bekrefter at flere personer er omkomne og skadd.

Personen som er pågrepet er en mann, og han er kjørt til Drammen politistasjon, forteller Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding onsdag kveld.

– Situasjonen var uoversiktlig, og vi fikk raskt flere ressurser til stedet. Ut fra de opplysningene vi har nå, så er dette en person som har utført disse handlingene alene, sier politiinspektør Øyvind Aas i Sør-Øst.

Etter det Drammens Tidende erfarer skal minst fire personer være døde og en politibetjent skal være skutt i ryggen med pil og bue.

Stor politiaktivitet i området

– Det er fortsatt stor politiaktivitet i området. Det skyldes at gjerningspersonen har beveget seg over et stort område, og vi jobber nå blant annet med å sikre spor, og innhente mest mulig informasjon om det som har skjedd, sier Aas.

Det er dessverre lite informasjon politiet kan dele om selve hendelsesforløpet nå. Vi vil komme tilbake til dette når vi har et bedre overblikk over situasjonen.

Drammen sykehus i beredskap

Politiet kan dessverre bekrefte at det er omkomne. Flere skadde er fraktet til sykehus for behandling.

– Sykehuset er i beredskap, og vi jobber nå med å skaffe oversikt, sier presseansvarlig i Vestre Viken, Hege Frostad Dahle til Drammens Tidende.

Ordfører Kari Anne Sand sier kommunen har mobilisert for å kunne ta imot berørte.

– Kommunen setter krisestab og etablerer mottak. Både sykehus og legevakt er i beredskap. Det er kaotisk og mye rykter nå, vi følger situasjonen tett og vil bistå med å løse situasjonen, sier Sand til NTB.

Saken oppdateres.