Gå til sidens hovedinnhold

Minnesmerke på Utstranda | Wenche Trønnes

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er så trist, synes jeg – at de skal bygge enda et minnesmerke ved Utstranda.

Det er klart det er forferdelig det som skjedde 22 juli 2011. Men hvor mange minnesmerker skal de ha, de har jo et veldig fint et ute på øya, de har i Sandvika, Oslo og Drammen, som jeg vet om. Vi skal minnes de som omkom med kjærlighet. Vi kan ikke gå og dvele ved sorgen.

Tenk på dem som bor der, mange av de har bodd der i generasjoner, og så skal de få et stort minnesmerke ved siden seg.

Hvem er dette minnesmerket for? Er det for dem som kommer med busser for å ta bilde, deg og meg, turister. For dem det gjelder har jo som sagt ett ute på øya.

Synes det er stas

Det sitter en som utførte denne tragedien, som er gal i hodet sitt, han følger sikkert med, og synes sikkert det er stas hver gang dette blir tatt opp.

Jeg grøsser hver gang jeg ser dette i avisen, se de som skal utføre denne jobben. De gliser fra øre til øre, for de må forte seg å bli ferdig. STOPP arbeidet og tenk på dem som reddet all den ungdommen. Det er de som skulle hatt et minnesmerke nå, det er de som bør hedres, det er de som burde vært spurt om dette.

Tenk hva dette koster, bruk pengene på ungdom som trenger det, andre også for den saks skyld. Det er nok mange som tenker at jeg er et uhyre som kan skrive dette, men har nok mange med meg også.

Jeg har også mistet mange, en far og bror. Bror døde på begravelsesdagen til min far. Men livet må gå videre Jeg skjønner at det som skjedde på øya var mer tragisk, men fortsatt må livet gå videre.

Må se gleden ved livet

Vi må prøve å se gleden ved livet, livet er kort og derfor kan vi ikke dvele ved sorgen. Vi har mange gode minner, det er de vi må ta vare på.

Sett heller opp en stor rosebusk på kaia, til heder for dem som er i live og for dem som var med på å redde mange ungdommer. En busk som kan vokse seg stor og frodig, en rose for alle.

Kommentarer til denne saken