Gå til sidens hovedinnhold

Minneord: Truls Gunnar Bergersen

Innsendt

Vår gamle venn og kollega Truls Gunnar Bergersen døde etter flere års sykdom den 8. november 2020. Han ble uteksaminert fra Sjøkrigsskolens intendanturoffisers linje i 1960. Han gjennomgikk Harvard International Senior Management Program i 1975.

Etter noen års sjø- og landtjeneste i Sjøforsvaret og deretter i Norges Rederiforbund ble han ansatt i Leif Høegh & Co AS (LHC) i 1966. Her fikk han en ledende stilling med ansvar for opplæring av personell, operasjon av flåten og informasjons teknologi.
Han ble viseadministrerende direktør i 1967. I denne rollen var han med å utvikle skip med selvdrevne bemanninger. De maritime organisasjoner måtte med på laget for å få gjennomført nye bemanningsregler.

Hans tillitsskapende, åpne og ærlige væremåte var viktige for at vi klarte å skape et fremtidsrettet og moderne driftssystem. Høegh-Ugland Autoliners ble stiftet i 1970. Et moderne roll-on-roll-off rederi som ble ledet delt mellom Grimstad og Oslo. Da behovet for en samlet ledelse var tydelig ble det Truls oppgave å samle kreftene. Med tilliten han hadde både hos Ugland og Høegh bygget han opp et eget lederteam i Oslo. Han var administrerende direktør for HUAL i årene 1977 og 78 før han fikk oppgaven som administrerende direktør i LHC. Fra 1987 satt han i styret til LHC frem til han ble pensjonist. Vi er ytterst takknemlig for den store innsats Truls gjorde for Høegh-selskapenes vekst og utvikling.

Som person var han godt likt i alle kretser. Han hadde dette med seg fra idrettsbanen med fair play i alt. Best var han i det meste, ski, friidrett og håndball. På Høegh Sports lag var han stjernen. På denne måten var han en miljøskaper både i sport og på jobb. Hos våre partnere og kunder i Japan traff han tonen raskt. Golfbanen ble dermed en viktig møteplass hvor vi hadde mye moro. Margrethe fikk døpe skip og dermed fikk hun selv oppleve posisjonen til Truls blant våre venner i Japan. Truls var glad i fjell og vidde og travet Krogskogen rundt fra sitt hjem ved Steinsfjorden. Sammen med Margrethe og venner hadde han mange fine naturopplevelser. Nå går våre tanker til Margrethe og familiene i deres sorg og savn.


Ove Høegh
Westye Høegh

Kommentarer til denne saken