MINNEORD: Ragnhild Viker til minne

Ragnhild Viker

Ragnhild Viker Foto:

Ragnhild Viker har vært leder i Viker sanitetsforening i over 20 år. Her er familiens minneord i anledning hennes bortgang.

DEL

Minneord:  Kjære storesøster, jeg savner deg. Vi vokste opp i et trygt og godt hjem på Elsrud i Ådalen. Jeg minnes mange fine turer på Killingbu både sommer som vinter. Vi var også heldige og fikk være med mamma og pappa på bilturer både her til lands og til Sverige og Danmark. Noe som ikke var så vanlig på 1940-tallet.

Du var en fornuftig og rolig storesøster så når du passet på meg fikk jeg lov til å være med dere som var større. Du var sikkert lei meg mange ganger, jeg som var 4 år yngre – men det var stor stas for meg å være med. Du lot deg fort skremme av småkryp og jeg husker godt jeg løp etter deg med firfisler! Du har vært litt redd og engstelig for mangt og meget.

Da jeg begynte på videregående i Hønefoss var det trygt å flytte sammen med storesøster på hybel. Den gangen gikk bussen fra Elsrud kl. 07.00 på morgenen og opp igjen sent på ettermiddagen (ingen skole transport). Som voksne minnes jeg mange St. Hans aftener på Viker, hytteturer og hotellturer sammen med våre barn og Mormor & Bist. Etter hvert ble det også mange Danmark-turer med Petter Wessel der Åge og jeg fikk være med. Du var primus motor og en dyktig reiseleder, Gudbrand kjørte bussen og du disket opp med twist og aperitiff.

Du var også meget engasjert i Viker Sanitetsforening hvor du virket som leder i over 20 år. Mange vil savne deg der. Ådalsgjengen som har hatt kaffetreff hver fredag kl. 12.00 har savnet deg de siste årene etter at sykdommen innhentet deg. Det var jo du som tok initiativet til å starte denne hyggelige sosiale sammenkomsten. Du har vært en positiv, engasjert og omsorgsfull person. Du forandret deg gradvis de siste årene fra å være en meget sosial person til helst å ville være for deg selv.

Det har vært trist å ikke være sammen som tidligere, jeg tenker tilbake og minnes alle gode og hyggelige stunder vi har hatt sammen.

Din søster Torhild

Kjære tante Ragnhild

Vi fire tantebarna har alle mange gode minner fra fantastiske sommerferier, påskeferier og bursdagsfeiringer sammen med tante Ragnhild.

I oppveksten var vi ofte på «bondegårdsbesøk» hos tante Ragnhild og onkel Gudbrand på Viker Gård. Det var stas for oss som vokste opp i byen å få oppleve «annerledesting» når vi kom til dere i Ådalen.

Vi hadde mange fine sommerferier hos dere i oppveksten. Vi tok gjerne Elsrud-ruta opp til Viker der tante Ragnhild møtte oss på tunet. Vi var mye på Sandviklandet og badet, sykla til Vikermoen og kjøpte is, kjørte traktor og mata grisene på gården.

Vi minnes også mange fine bursdagsfeiringer og St. Hans feiringer på Viker, alltid med rikelig og god mat. Du var gjestfri og sa alltid at vi måtte ta oss en tur til Viker. Tante Ragnhild var alltid redd for oss og redd for at noe galt skulle skje oss. Du var en snill og omsorgsfull tante.

Vi to familiene hadde mange felles påsketurer på Killingbu der Gudbrand kjørte inn bagasjen med beltetraktor. Vi minnes aking fra hyttetaket sammen med Mona og Ola, påskekos i store snøhuler og mange skiturer inn til Fjelldalen der vi møttes til felles lunsj, aking og skilek.

Du var veldig interessert i oss og hvordan vi hadde det. I tenårene var du spesielt interessert i om vi hadde fått oss kjærester, hva de het og hva foreldrene het – i tilfelle det var noen du kjente. Du kjente jo så mange og prata med de fleste. Du husket alltid på bursdagene våre og fortsatte å ringe og gratulere oss også etter at vi ble voksne. Vi minnes deg som en sosial, omsorgsfull, gjestfri og raus tante.

Bente, Jørn, Tonje og Stian

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken